Gamle helter til Kulturhuset

Smokie spiller i Harstad Kulturhus 15. februar 2020.

TIL HARSTAD: Smokie skal spille «Living next door to Alice» og andre svisker i Harstad. 

nyheter

Smokie er gode gamle norgesvenner. I årevis har de turnert rundt i landet. De har besøkt konsertarenaer, festivaler og idrettshaller. I fjor la de ut på en turné hvor de besøkte de store konserthusene i landet. Bodø var lengst nord på lista med Stormen Konserthus, og konserten der ble utsolgt på kort tid.


Verdenskjente artister til Millionfisken

– Hovedscenen på Lundkaia på Sjøvegan blir nærmest trampa ned av verdenskjente musikere under Millionfisken, sier en oppglødd leder i hovedkomitéen, Ronald Martinsen.

 

– Nå kan vi med glede melde at Smokie igjen legger ut på veien, og denne gang står Harstad Kulturhus på turnélista. Smokie er det evig populære bandet som slo gjennom første gang i Norge med «If you think you know how to love me» i 1975, og som året etter lå på listene i hele 33 uker med storslageren «Living next door to Alice». De fortsatte med å levere store hits og storselgere til langt ut på 90-tallet, og de er det bandet som har ligget lengst på VG-listen, med Beatles som en god nummer to, skriver markedsansvarlig Tone Christoffersen i Kulturhuset.

– Siden den gang har Smokie nærmest blitt en del av det norske språket. Enten man liker dem eller ei, alle vet hvem de er og kjenner noen av låtene deres. De har et stort og svært trofast publikum over store deler av verden, og Norge er fremdeles ett av de landene som betyr mest for dem – derfor fortsetter de å komme tilbake hit for å møte sitt entusiastiske publikum, år etter år. De har solgt nesten to millioner plater bare i Norge og med seg i bagasjen har de alle de gode, gamle låtene, samt en del nyere materiale, melder Christoffersen.

Smokie er et britisk poprock-band hvis storhetstid var på 1970-tallet. I 1995 skjedde, ifølge Wikipedia, en tragisk ulykke med turnébussen til bandet. De var på vei til flyplassen i Düsseldorf da bussen kjørte av veien. Alan Silson, Terry Uttley og Alan Barton var bandmedlemmene som var med bussen. Silson og Uttley ble begge hardt skadd, men verst var skadene på Alan Barton. Etter fem dager på intensiven døde han av skadene han hadde pådratt seg. Mike Craft tok over som vokalist. Året etterpå sluttet også Alan Silson i bandet, og Terry Uttley ble dermed bandets eneste originalmedlem.