Snart bursdag. – Da får vi spise så mye is som vi vil

Det er korpsgøy i barnehagene nå som nasjonaldagen nærmer seg.

17. mai-opplæring: Hærens musikkorps er på tur rundt i barnehagene, og spiller opp mot nasjonaldagen. Bildene er fra Bergsodden, hvor Bergseng, Froskedammen og Bergsengveien barnehager møtte korpset. Foto: Anderas Ursin Hellebust 

HEISER FLAGG: Kaptein Inga Helene Juul og fenrik Fredrik Hassel heiser flagget, med fenrik Erlend Ruud og fenrik Karoline Mellingen i bakgrunnen (trøtt etter å ha stått opp tidlig på 17. mai). Foto: Anderas Ursin Hellebust 

FORKLARER: Løytnant Stine Lise Svenning i aksjon sammen med barna. Foto: Anderas Ursin Hellebust 

nyheter

I disse dager besøker Hærens musikkorps 41 barnehager i Harstad, Kvæfjord og Tjeldsund. Rundt 1.500 barn får høre om 17. mai og om hva korpset skal gjøre fremover.

Historiefortellere

– Forsvarets musikk finner det naturlig å bidra til at de yngste får vite hvorfor vi feirer 17. mai, og gjøre dem kjent med noen av våre nasjonalsanger. De får også vite litt om hva en militærmusiker er og offiserens grad og stjerner. Dette gjør Hærens musikkorps med en liten musikkfortelling om 17. mai. Ungene synger med på noen av sangene. Det hele ender med at ungene får øve seg på å vifte med flagget, rope hurra og gå i tog. Korpset deler seg i to grupper og flere av våre musikere er ypperlige historiefortellere i tillegg til å traktere sine instrumenter, sier produsent for korpset, Merete Jakobsen Klæboe.


Hærens musikkorps i julestemning

Hærens musikkorps skynder seg å presentere årets gjesteartist på vår julekonsert – Swinging Christmas, før våren fjerner snøen og siste rest av julestemning.

 

Mye på gang

Blant sitatene fra barna, er:

– Jeg pleier å glede meg til bursdag, men jeg pleier også å glede meg så fryktelig mye til 17. mai. Da kan man spise så mye is man bare vil!

Og:

– For et kult navn: Bjørnstjerne. Tenk å ha ei stjerne i navnet. Ja, også to bjørner! Bjørnstjerne Bjørnson.


Fart og spenning

Filmmusikk er utan tvil med på å forsterke filmopplevinga. Men om ein berre høyrer musikken skal det noko til får å gjenskape dei same kjenslene som på filmen.

 

Hærens musikkorps har, foruten øving og spilling på 17. mai, på programmet fremover blant annet jazzkonsert med Majken Christiansen og messingensemble fra Hærens musikkorps. Det skjer 31. mai på Ludo Bar & Scene. Det blir, tradisjonen tro, formiddagskonserter i Generalhagen. 18. mai deltar korpset på Manne takk! – hvor avtroppende kulturhusdirektør Ola Løkholm takkes av. 31. mai skal musikerne i blåseoktetten presentere et klassisk program som passer for årstiden.

Høydepunktet før sommerferien blir trolig Hærens musikkorps & solister fra Den Russiske Armés kor under Festspillene. 75 år etter frigjøringen av Finnmark blir det storslått konsert og markering med korpset og utvalgte solister fra Den Røde Armés kor og orkester i Moskva.


- Det framstår som en skandale: Harstadmusikerne ble bortglemt under Nordlysfestivalen

Åpningskonserten på Nordlysfestivalen i Tromsø ble en litt selsom opplevelse for en av de viktigste bidragsyterne – Hærens Musikkorps fra Harstad.