Fire festivaler flytter i lag i de gamle Castello-lokalene:

Lager nytt festivalsenter

– Her kommer det til å skje ting. Samlokalisering vil bære frukter, lover folkene bak de fire festivalene som blir samboere i Harstad Festivalsenter Castello.

FLYTTER INN: Fra venstre Børge Hoseth (Bakgården), Knut Erik Sundquist (Contrasto), Jan Santocono (Bakgården), Berit Elisabeth Henriksen (Contrasto), Anders Eriksson (Ilios) og Helene Hokland (AMIFF) flytter inn. Ola M. Løkholm, leder Castelloutvalget hadde idéen og assisterende banksjef Frank Kulseng hadde lokaler. Foto: Tone A. Karlsen 

nyheter

Bakgårdens to ansatte har allerede flyttet inn, og Contrasto, Ilios og Amiff er på flyttefot. Sammen danner de Harstad Festivalsenter Castello, som skreddersys formålet. Et nytt moderne kjøkken er under oppseiling, der for eksempel Bakgården i år skal lage mat til sine 300 frivillige.

Vil ha inn flere

I gamle Castello er det også god lagringsplass som festivalene ser nytte i. De har et felles møterom, som de ønsker at andre festivaler eller arrangører også kan komme inn og få låne. Og nettilgangen skal være av raskeste sort, ifølge Ola M. Løkholm som har ledet Castelloutvalget for Sparebanken 68 grader nord, som eier lokalene.