Nye artister til Márkomeannu

Musikkprogrammet til årets Márkomeannu begynner å bli klart.

Foto: Anssi Jokiranta 

nyheter

– Det ligger an til å bli et program virkelig verdt et 20-årsjubileum. Nå slipper vi to nye artister. Tidligere er Mari Boine, ISÁK og Kevin Boine offentliggjort. Ailu Valle kommer tilbake til Márkomeannu. Valle, rapperen fra finsk side har flere ganger stått på Márkomeannu-scenen, og hans første offentlige konsert var på nettopp Gállogieddi. Han kjennetegnes av et stort samfunnsengasjement og gode vokalprestasjoner i sine tekster på samisk, finsk og engelsk. Med på scenen vil han ha med seg sin samarbeidspartner og produsent Aqqalu Berthelsen. Konserten vil også være slippkonsert for det nye albumet til Valle som slippes i løpet av våren, sier Aili Guttorm, festivalsjef for Márkomeannu.


Mer Boine til Márkomeannu

Kevin Boine er klar til å lage fest på Márkomeannu i sommer, når han står på scenen vil det garantert bli feststemning på Gállogieddi.

 

Ánnásuolo er den andre artisten som slippes nå.