Kutter i stillinger for å finansiere nettbrett: – En hån mot læreryrket

– Vi godtar ikke at nettbrett til småtrinnet skal finansieres ved kutt av to lærerstillinger, sier leder i HTV Utdanningsforbundet Morten Rennemo.

Urovekkende: Leder i HTV Utdanningsforbundet, Morten Rennemo, synes det er urovekkende at administrasjonen mener at digital satsing vil utløse gevinster. Foto: Turid Ingebrigtsen 

nyheter

Forbundet reagerer kraftig på at Harstad kommune, uten noen form for pedagogisk diskusjon, skal kjøpe inn nettbrett til alle elevene på småtrinnet. Deler av innkjøpet til flere millioner skal finansieres ved å fjerne to lærerstillinger.

Fleksibel konto

– Kommunen opptrer som en arbeidsgiver som ser på lærere som en fleksibel konto man kan tilpasse til investeringer. Dette er en hån mot profesjonen. Spesielt siden den digitale satsingen vil resultere i behov for en ny stilling på IKT. Vi ser her en dreining fra lærerstilling til teknologistilling, sier Rennemo.