Utdanningsbehov som følge av forsvarsetablering blir tema:

Samler utdanningstoppene

22 personer samles i Evenes torsdag for å snakke om fremtidig utdanning, når utdanningstoppene fra Nordland og Troms møtes i forsvarskommunen.

kommer: Utdanningsråd i Troms, Roar Sollied, var nylig i Harstad for å lansere ny vgs. Snart skal han til Evenes med utdanningsråden i Nordland. Foto: Tone A. Karlsen 

nyheter

Evenes kommune har lagt opp til et halvdagsprogram når utdanningsrådene fra både Nordland og Troms besøker kommunen førstkommende torsdag. Det var utdanningsråden i Nordland, Hild Marit Olsen, som først inviterte seg selv på besøk, i forbindelse med forsvarsetableringen som foregår for tida på Evenes.

– Siden kommunen ligger helt på grensa til Troms var det naturlig å invitere fylkesråd for utdanning i Troms også, Roar Sollied, så vi er veldig glade for at begge kommer, sier Beate Stellander, vekstkoordinator i Evenes kommune.

Hun er godt fornøyd med at 22 personer, i hovedsak fra utdanningssektoren, også har sagt de skal komme til denne halvdagskonferansen, der spesielt utdanningsbehovet til forsvaret blir tema. Luftforsvaret skal innlede om sin utvikling og behov i regionen i framtida. Det samme skal FLO ved Bjerkvik tekniske verksted, samt Sjøforsvaret fra Ramsund orlogsstasjon.

– Målet til Evenes kommune er å informere om hvor stort behovet for yrkesrettet utdanning er nå, på grunn av Forsvarets oppbygging ved Evenes flystasjon, Ramsund orlogstasjon og Bjerkvik tekniske verksted, men også på grunn av endringer i rekrutteringssystemet i Forsvaret, forteller Stellander.

Forsvarets personell- og vernepliktsenter kommer også for å fortelle om forsvaret som lærebedrift.

Representanter fra videregående skole i Harstad og Narvik vil være representert, samt noen fra Nordland fagskole.


Staker ut framtidas videregående

Plattformen for ny videregående skole i Harstad tar form i rekordfart.

 

– Evenes kommune gjør dette for at utdanningsinstitusjonene i regionen skal se hvor stort behovet er fremover, og nok må ta høyde for flere lærlingplasser og større utdanningsgrupper innenfor fag som for eksempel elektronikk, avionikk, kokk eller sikkerhetsfag, eksemplifiserer Stellander.

Evenes kommune har jobbet tett på Forsvaret den siste tida for å avklare deres behov i forbindelse med forsvarsetableringen, og har derfor fått øynene opp for at dette er et viktig tema.


Regionen kan få minst 515 tilflyttere

En ny rapport viser at minst 515 nye innflyttere bosetter seg i regionen som følge av flystasjonsetableringen på Evenes. Det haster med å bygge boliger til dem.– Takler det

Vekstkoordinator Beate Stellander i Evenes mener kommunen skal klare å ta unna den første bølgen av boligetterspørsel som vil komme i deres kommune.

 

– Vi er opptatt av at vi skal klare å rekruttere lokalt, og beholde lokal ungdom og utnytte eksisterende arbeidskraft for å sikre utvikling og vekst i regionen, sier hun.

Rektor ved Evenes skole skal også snakke om hvordan skolen lokalt jobber med rekruttering.


Søkeportalen for videregående opplæring er åpen

7.januar åpnet det for søking til videregående opplæring skoleåret 2019-2020.