Ingen fylker i Norge har flere skredofre enn Troms i år: – Vi er fortvilet og veldig lei oss

– Det vi i dag står over, er en meget alvorlig situasjon. Vi må oppfordre folk til å utvise den største forsiktighet med bratt bestigning, sier den erfarne overlegen ved Akuttmedisinsk klinikk på Universitetssykehuset i Tromsø.

TRAGEDIE: Her fra Tamokdalen i Troms, hvor fire utenlandske skiturister mistet livet da de ble tatt av et snøskred 2. januar 2019. Et portrett av lege Mads Gilbert er limt inn i bildet. FOTO: Terje Bendiksby / NTB scanpix / NTB scanpix 

nyheter

Denne vinteren har elleve mennesker mistet livet i snøskred. To personer som oppholdt seg på vei, to skuterkjørere og syv skikjørere har alle omkommet som følge av skred.

– Elleve er drept i snøskred denne vinteren, flere enn de tre siste åra til sammen. Sju av disse ellevere i år har blitt drept i Troms, fastslår Mads Gilbert, klinikkoverlege ved Universitet sykehuset i Tromsø til Framtid i Nord.