Vil bygge opplevelsessenter i Harstad til 20-30 millioner kroner

Et blått visnings- og opplevelsessenter som formidler kunnskap om både havbruk, maritime næring og blå energi, kan bli en realitet, sentralt plassert ved det nye hotellet i Kaarbøkvartalet.

ny attraksjon: Et blått visnings- og opplevelsessenter kan bli en ny attraksjon i nord. Bygget skal lokaliseres ved nytt hotell i Kaarbøkvartalet. 

nyheter

Harstad kommune har siden tidlig i høst koordinert et samarbeid med flere andre partnere, for å bygge et visnings- og opplevelsessenter. Det kan skje ved siden av det nye Clarion-hotellet, som skal reises i Kaarbøkvartalet.

Beliggenheten

– Vi har gjort en konseptvurdering av prosjektet der de tre blå næringene lokalt har vært representert. Vi mener at nærheten til tørrdokka og Equinor-bygget kan være en god ramme for et slikt senter. Senteret lokaliseres da rett ved den maritime industrien, mens vi ser over til Equinor som representerer olje/gass og fremtidas blå energi. Samtidig har vi adgang til havet, og kan frakte gjestene ut til et oppdrettsanlegg i nærhet, forklarer Bjørn Akselsen, næringssjef i Harstad kommune, som er prosjektleder for «Blått».