Hedret ungdomsserien Irene rundtomkring på prisutdeling

Irene Marie Sørensen er kjent under mange navn. Denne uken fikk hun og Harstad Tidende pris for videoprosjektet Irene rundtomkring.

POLARISPRISEN: Irene Marie Sørensen sammen med sjefredaktør Kjell Rune Henriksen i Harstad Tidende. Tirsdag var han i Trondheim der han blant annet hentet hjem diplom for HT-serien som lages av Sørensen. Foto: Lars Richard Olsen 

SLANGEN: Knut Leander Larsen, også kjent som Slangen fra Harstad, er en av de største kjendisene fra Harstad med over 26.000 følgere på Instagram. 

TATOVERING: Denne uken snakker Irene blant annet med Cece Lee i Huldra Tatovering som åpnet i Bysenteret i Harstad denne uken. 

Fakta
  • Irene Marie Sørensen har over 10.000 følgere på YouTube
  • På HT.no lager hun serien Irene Rundtomkring
  • Serien vant denne uken hederlig omtale under Polariskonferansen
nyheter

Tirsdag denne uken fikk Irene Marie Sørensen og Harstad Tidende heder og ære under Polariskonferansen i Ålesund. Det var videoserien Irene Rundtomkring, og episoden med Slangen fra Harstad spesielt, som fenget juryen.

Alle 39 mediehus i Polaris Media konkurrerer om Polarisprisen som deles ut hvert år.

Irene Marie Sørensen står bak serien der hun oppsøker og snakker med ungdom i regionen.

Gir ungdommene en stemme

– Det beste med prosjektet er å få ungdommene til å ytre seg, og se hvor stolte de blir når noen bryr seg og vil lytte. Jeg prøver å gi dem en egen plass i Harstad Tidende der de tradisjonelt ikke har fått så mye oppmerksomhet, sier Sørensen som også er kjent under navnet Ircha Gaming på YouTube.

I Irene rundtomkring episode 18 er vi på Huldra Tattoo, som åpnet i Bysenteret torsdag. Postnummeret til mamma og pappas hus er festet på huden - og fine damer er alltid viktig!

 

Stor på YouTube

Hver uke ser flere tusen mennesker hennes videoer, og for å bli flinkere til å nå fram til et yngre publikum ba Harstad Tidende henne om råd.

Resultatet ble serien Irene Rundtomkring som hadde premiere 21. desember 2018 på Harstad Tidendes nettsider. I serien reiser Sørensen, slik navnet hinter om, rundtomkring for å møte unge mennesker.

– Jeg er stolt og litt rørt over å ha vunnet en pris. Det er ikke bare jeg som skal ha heder, det skal også Harstad Tidende og ungdommene ha, sier Sørensen.

Sjekk Irene rundtomkring episode 17: Vi er på Stangnes vgs. og spør ungdommen hva Harstad bør satse på fremover. Vi fikk svar.

 

Hun ber alle som har innspill om å ta kontakt. Irene rundtomkring har nå en egen Facebook-side der folk kan ta kontakt.

– Hvis du har et talent, en mening, et arrangement eller en aktivitet de vil snakke om eller vise fram, så er jeg svært interessert i å snakke med deg, sier Sørensen.