Begge utdanningsrådene til Evenes

Evenes kommune fokuserer på fremtidig utdanningsbehov, med utdanningsrådene i Nordland og Troms på besøk.

kommer: Utdanningsråd i Troms, Roar Sollied, var nylig i Harstad for å lansere ny vgs. Snart skal han til Evenes med utdanningsråden i Nordland. Foto: Tone A. Karlsen 

nyheter

Evenes kommune får torsdag 25. april besøk av utdanningsrådene Hild-Marit Olsen i Nordland og Roar Sollied i Troms. I den forbindelse setter kommunen opp et helt dagsprogram med fokus på forsvarets behov i regionen.


Regionen kan få minst 515 tilflyttere

En ny rapport viser at minst 515 nye innflyttere bosetter seg i regionen som følge av flystasjonsetableringen på Evenes. Det haster med å bygge boliger til dem.– Takler det

Vekstkoordinator Beate Stellander i Evenes mener kommunen skal klare å ta unna den første bølgen av boligetterspørsel som vil komme i deres kommune.

 

Forsvarets personell- og vernepliktssenter (FPVS), Luftforsvaret, Bjerkvik tekniske verksted, Ramsund orlogsstasjon og rektor ved Evenes skole skal innlede. Deretter inviterer kommunen til diskusjon om hvordan utdanningsbehovet løses fremover.


Kommunestyret i Evenes bevilget 200 millioner til ny skole:

– Gi bånn gass, sats på ungene

Kommunestyret i Evenes kjører på med ny skole, til tross for fordyrelse. Peab Bjørn Bygg får oppdraget med å bygge.

 

Representanter fra Rå, Heggen, Stangnes, Bardufoss og Narvik videregående skole, Nordland fagskole, Futurum og Narvikregionens Næringsforening er også invitert.


Derfor valgte Fylkesrådet tomta i Seljestadfjæra

Nærhet til ny idrettshall, næringsliv og mulige problemer med kulturminner på Heggen gjør at 1000 elever i framtiden skal gå på skole nær sentrum.

 

Staker ut framtidas videregående

Plattformen for ny videregående skole i Harstad tar form i rekordfart.