Kommunestyret i Evenes bevilget 200 millioner til ny skole:

– Gi bånn gass, sats på ungene

Kommunestyret i Evenes kjører på med ny skole, til tross for fordyrelse. Peab Bjørn Bygg får oppdraget med å bygge.

positiv: – Gi bånn gass, sats på ungene, sa Birgitte Rørvik Bruun til resten av kommunestyret når penger til ny skole i Evenes ble vedtatt torsdag. Foto: Tone A. Karlsen 

nyheter

Byggingen av Evenes skoles skjebne var uavklart foran torsdagens kommunestyremøte, da det kun forelå to tilbud på bygging som var dyrere enn politikerne regnet med. Etter gjennomført anbudskonkurranse på bygging av nye Evenes skole på Liland, kom det inn kun to tilbud. Disse var på 202.182.025 kroner og 230.102.864 kroner. Kommunestyret var tidligere forespeilet av prosjektledelsen i Sweco om at skolen kan komme til å koste 190 millioner kroner.


Skal velge utbygger av nyskolen

Anbudsfristen for å bygge den nye skolen i Evenes går ut 22. februar.

 

– Når kostnadene har økt så dramatisk er det ikke forsvarlig å sette seg i slik gjeld. Jeg anser nåværende skoleplan for Evenes som en science fiction-plan som må arkiveres, sa Sidsel Haldorsen (Frp).