Avgangselevene klar med teater om livet:

Premiere for Heggen-elever

Dramaelevene i 3. klasse viser førstkommende onsdag teaterstykket «Først blir man jo født».

Nymse prøver å finne ut om noen kan elske henne, på tross av tunge kofferter.  Foto: Heggen/Drama

nyheter

Gjennom skoleåret jobber tredjeklasse drama ved Heggen videregående med en rekke prosjekter, som de setter opp for ulike publikum. De siste månedene har de jobbet med teaterstykket «Først blir man jo født», skrevet av danske Line Knutson. Gjennom oversettelse og personlig tolkning er dette stykket blitt til en ferdig forestilling som de viser på Heggen vgs. onsdag 27.mars.


Mektig korverk

Carmina Burana – middelalderpoesi tonesatt av den tyske 1900- tallskomponisten Carl Orff – begeistret harstadpublikummet onsdag kveld.

 

- Skuespillet handler om seks mennesker, som verken er barn eller voksne, men som er litt ute og kjøre her i livet. Alt fra tvillingsøstre Lis og Tis, som aldri har beveget seg utenfor dørstokken til den hjemløse hjerteknuseren Nymse. På tross av at de alle bor i samme bygård er det ingen som egentlig kjenner hverandre. Dette er et stykke om det å møtes og om det å bli forlatt, og om det å tørre å ta sjansen på å leve livet, heter det i en pressemelding fra dramaelevene.

De skriver at de liker stykket fordi det tar opp relevante temaer blant unge voksne som for eksempel sorg, angst og kjærlighet. Og at det viser hvor forskjellige vi er, og hvordan vi alle har ulike måter å takle ting på. Målet er å vise seriøsiteten i dette med en humoristisk og absurd twist.


Unge stemmer i stort verk

– Vi synger på latin og gammeltysk, og aner ikke helt hva vi synger om, humrer tre av de 40 koristene fra musikklinja på Heggen, som skal i ilden med Vokal Nord.

 

Akkurat dette stykket er valgt fordi det i stor grad relaterer til deres egne liv akkurat nå.

- Vi er på tur ut i livet med hodet først uten å ha noe peiling på hva vi styrer med. I tillegg så er det viktig å vise at alt er mulig, at man må ta sjanser her i livet om man virkelig vil oppnå noe, skriver elevene i pressemeldingen.

Teaterpedagog på Heggen, Camilla Steine Munk, sier folk utenfor Heggen-miljøet også er hjertelig velkommen til forestilling.

- Det kan være spennende for både ungdom og voksne i Harstad å se hva elevene på dramalinja jobber med, inviterer hun.