- Forstår bekymring i Gratangen

UDI signerer denne uka kontrakt med Stendi, som skal etablere mottak for personer med særskilte behov i Gratangen.

Mottak for beboere med særskilt behov blir i Gratangen. Denne uka blir det informasjonsmøte for befolkningen.  Foto: Knut Godø

nyheter

Regiondirektør Belén Vinuesa Birkenes fra UDI skriver i et leserinnlegg på Fremover.no mandag at det dreier seg kun om én bolig i Storfossen i Gratangen. Birkenes skriver at hun er trygg på at sikkerheten for naboene blir ivaretatt. Mottak Norge søkte på samme anbud om å etablere nytt mottak for beboere med mulig utagerende oppførsel.


Sier nei til mottak for utagerende asylsøkere

Mottak Norge og Hero ønsket å huse unge, voldelige asylsøkere i Skånland og Lødingen.

 

De ville etablere dette i Skånland og Lødingen, men UDI valgte Stendi med mottak i Gratangen og Nannestad. Birkenes skriver at hun forstår at lokalbefolkningen kan være bekymret. Onsdag 27. mars er det informasjonsmøte i regi av Gratangen kommune der UDI skal være til stede for å svare på spørsmål.


Folket opprørt over asylmottak

Temperaturen ble høy da lokalbefolkning og næringsliv stilte i formannskapet i Skånland for å protestere mot planer om asylmottak på Elvemo.

 

- Atferden til våre beboere har mange likhetstrekk med beboere i ulike kommuners tiltak for personer med rus- og psykiatriutfordringer, som er plassert i lokalssamfunn over hele landet, skriver hun blant annet.

Kontrakten med Stendi undertegnes 25. mars.


Nei til asylmottak

Tjeldsund Arbeiderparti sier nei til mulig etablering av asylmottak i Skånland.