Flere hundre unge i Harstad streiket for klimaet:

De er rystet over voksnes oppførsel

Mer enn 300 unge i Harstad stilte i skolestreik for klima. Flere holdt appeller. En av dem var Anton Bornø, som fikk gjennomgå for sitt klimaengasjement, av voksne i sosiale medier.

reagerer på voksnes kommentarer: Anton Bornø (t.v.) hadde printet ut alle de negative kommentarene han fikk da han sto fram i Harstad Tidende med sitt klimaengasjement. – Stakkars hjernevaska voksne, var slagordet fra Bornø og Mikal Vikholt, Rebekka Pedersen og Dan Solberg. Alle foto: Tone A. Karlsen 

nyheter

Bornø fortalte tidligere i uka i Harstad Tidende, om hvorfor han ville stille til streik fredag. Saken skapte voldsom debatt på Facebook. Mange voksne ytret seg negativt mot de unges klimaengasjement. Bornø tar seg ikke nær av det.


- Når vi går til streik, er vi klar over at det kan bli fronter

Anton Bornø (17) tar seg ikke nær av Facebook-debatten om skolestreiken.– Se, jeg har klippet ut alle de negative kommentarene og limt dem på her, viser han ved Paviljongen i Generalhagen, som var arena for streiken.