Helgeintervjuet:

Hanne Handå på Ungdommens hus

Det koker i hodet og bobler i magen hos 28-årige Hanne Handå, superspent foran årets UKM. Hun vet det vil bli veldig bra.

KULTURELSKER: Hanne Johnsen Handå leder Ungdommens hus i Harstad som en sann kulturelsker. I ettermiddag kjører hun i gang årets store kulturmønstring for kreative Harstad-ungdommer.  Foto: Tina Eilertsen

nyheter

Denne lørdags ettermiddagen skal Hanne Handå lede det årlige UKM, sitt andre siden hun inntok lederjobben på Ungdommens hus for halvannet år siden. I fjor stilte 50 deltakere på scenen, dobbelt så mange som året før. I år er antallet påmeldte rundt 70. Hva er det som driver denne foretaksomme ungjenta, full av virketrang, gira på å vise frem unge talenter? Som har sørget for vekst i både aktiviteter og besøkstall på Ungdommens hus. Bysbarnet elsker kultur, og hun innrømmer at hun fra første dag gikk aktivt inn for større bredde og flere utøvere på UKM.

450 kjoler

- Jeg hadde et ønske om å få med flere nye ting. Som trylling, humorinnslag og skulpturkunst, samt enda mer dans enn tidligere. Vi setter ingen grenser for hva ungdommene ønsker å vise frem, sier hun, og legger til at hennes første UKM var et høydepunkt i den nye jobben som prosjektkoordinator for mange Harstad-ungdommers andre hjem.