Dette jobbet politiet med fredag

nyheter

Mo i Rana: Mann i midten av 40-årene satt i drukkenskapsarrest etter å ha vist ufin oppførsel på utested i sentrum. Etterkom heller ikke politiets pålegg, melder politiet klokken 21.46.

Bodø: Mann i slutten av 20-årene kontrollert av politiet i sentrum. Politiet måtte pågripe mannen da han spilte seg opp. – Anmeldes for besittelse av kniv og små mengder narkotika, melder politiet klokken 21.19.

Rana: Utrykningspolitiet har gjennomført adferdskontroll ved Selforsbrua. Resultatet ble åtte forenklede forelegg for bruk av mobiltelefon under kjøring. I tillegg ble det utskrevet tre gebyrer for ikke bruk av bilbelte, melder politiet klokken 15.40.

Svolvær:  Statens vegvesen har hatt fokus på bilbelte i kontroller i Svolvær. I tre kontrollerte busser var det én passasjer som ikke benyttet belte, og som fikk gebyr. Også 58 små kjøretøy ble kontrollert. Resultatet ble én mangellapp for lysfeil.

Harstad:  Politiet har hatt kontroll på Sama. Det resulterte i to gebyrer for manglende bilbelte, rapporteres det klokken 12.55.

Reitan: UP har avholdt fartskontroll i 80-sonen . Seks forenklede forelegg ble utskrevet. Høyeste hastighet ble målt til 99 kilometer i timen.

Tromsø: Politiet har i Kaldfjord avholdt kontroll med fokus på promille og dokumenter, forteller de rundt klokken 0915 fredag morgen.  19 bilførere ble kontrollert og alle fikk kjøre videre.

Mosjøen: På fv244 ved Ytterøra observerte en patrulje en bil som sladdet flere ganger, forteller politiet i Nordland klokken 07.20. Sladdingen skjedde foran møtende bil. Patruljen stoppet kjøretøyet og tok førerkortet fra sjåføren, og oppretter sak på forholdet. Føreren var en mann i midten av 20-årene.

Brønnøysund: I en trafikkulykke ved Skardåsen kjørte en bil av veien i sekstiden fredag morgen. En person som var i bilen kom seg ut med kuttskader i ansiktet og smerter i en arm. Vedkommende ble ivaretatt av ambulansepersonell.

Harstad: Fem personer fikk pålegg fra politiet om å forlate et utested i sentrum i natt, meldte politiet litt over klokken 3. Personene hadde laget bråk for å fortjene pålegget.

Tromsø: Politiet måtte til for å rydde opp i en høylydt krangel mellom fem, seks personer i en taxikø. De roet seg da politiet anko, og alle ble sendt i hver sin taxi hjem, heter det i meldingen klokken 03.10.

Sandnessjøen: En bil kjørte i autovernet i sentrum av byen. Det var kun fører i bilen, en mann i begynnelsen av 20-årene, meldte politiet i halvett-tiden i natt. Det ble sikret bevis og opprettes anmeldelse.

Statens vegvesens utekontroller: 32 enheter ble kontrollert på Fauske i går. På ti av disse ble bremsene testet. To hadde mangler. I tillegg hadde ett kjøretøy andre tekniske mangler. En semitilhenger ble avskiltet for trafikkfarlig mangel, melder vegvesenet og forklarer at det dreide seg om en knekt aksling.