Gleder seg til årets happening:

UKM braker løs lørdag

Stadig flere unge i Harstad melder seg på UKM, og det er stor bredde i type innslag.

klar for UKM: Her er noen av folkene bak UKM, sammen med noen av de unge som skal delta i år. Konstanse Fjellvang (deltar med monolog og film), Lilly Lund (deltar med kunst), Tobias Leufstadius, Hanne Johnsen Handå (leder UKM), Simon Dankertsen, Arne-Joachim Nordhøy (deltaker), Andreas Hellebust og Tarjei Timian Torgersen (deltar i unge arrangører). Foto: Tone A. Karlsen 

nyheter

Førstkommende lørdag skal rundt 70 unge mellom 13 og 20 år i aksjon på Harstad Kulturhus.


Snart går fristen ut til å melde seg på UKM

3. mars går fristen ut til å melde seg på til Ung Kultur Møtes (UKM) i Harstad.Inviterer til sceneshow og kunstutstilling

UKM i Harstad går av stabelen 16. mars.

 

– God stim

– Det er veldig god påmelding i år. I fjor dobla vi antall deltakere, og i år er det 20 flere deltakere enn da, så vi er inne i en god stim, sier Hanne Johnsen Handå, leder UKM Harstad.

Siden hun begynte i jobben ved Ungdommens Hus før forrige UKM, har hun gjort grep for å få opp bredden i innslagene. I år blir det dermed stor variasjon i hvilke uttrykk de unge deltar med. Flere er påmeldt innen kunst, mens sceneinnslagene varierer mellom musikk, dans, teater og film.

– Men det finnes fortsatt mange sjangre som ikke er representert i UKM, så vi jobber videre for at det skal gripe om seg, sier Johnsen Handå.

UKM arrangeres lørdag ettermiddag i Lillesalen med fagpersonell til stede. De skal vurdere hvem som går videre til fylkesfestivalen på Finnsnes 5.–7. april.

Visningsarena

– Men UKM er først og fremst en visningsarena, uten vinnere eller tapere. Det skal være en glede og vise fram det en gjør, og vinneraspektet er ikke målet, selv om vi har forståelse for at noen unge synes det er spennende om de går videre, sier Johnsen Handå.

De har med en god blanding av gamle og nye deltakere, med god spredning i aldersgruppa mellom 13 og 20 år.

18-årige Lilly Lund har deltatt en gang før.

– Jeg har holdt på med maling og tegning helt siden barnehagen, og har deltatt i UKM med kunst en gang før. Nå skal jeg prøve meg igjen. Om jeg går videre er overhodet ikke viktig, sier Lilly.

En annen som har deltatt i landsfinalen før er Tarjei Timian Torgersen. Han deltar også lørdag i kategorien arrangør. Det betyr at han er med på arrangere UKM, og blir vurdert for arrangørferdigheter.

– Vi får en helt annen opplevelse enn dem som er artister og kunstnere. Vi jobber for at arrangementet skal gå rundt, og gjør det for at andre skal få en god opplevelse, sier Tarjei.

UKM-leder Hanne håper mange tar turen til Lillesalen lørdag ettermiddag for å sjekke ut UKM.

– Kom og se hvor mange flinke unge vi har i byen, sier hun.