Leder:

Litt mindre frynsete av regjeringen

Finansminister Siv Jensen har brukt fornuft, og endrer de nye reglene for frynsegoder. Duste-reglene som skapte frustrasjon og fortvilelse, ble historie før de begynte å praktiseres.

FRYNSEGODER Finansminister Siv Jensen tok til fornuft.  Foto: Lise Øserud / NTB scanpix

Vil man rydde i frynsegoder, må minstekravet være at man bruker tid på å klargjøre konsekvensene.

nyheter

Fortsatt skal det være mulig å jobbe som frivillig på en festival og motta en fribillett som takk for hjelpa, uten å måtte skatte for det. Fortsatt skal en bussjåfør kunne motta et gratis månedskort, og fortsatt skal en kinoansatt kunne slippe gratis inn på en film – uten å betale skatt. Hadde reglene blitt en realitet, hadde ikke hverdagen blitt så fleksibel.

Da de nye reglene for naturalytelser kom, ble det et voldsomt ramaskrik både blant arbeidsgivere og arbeidstakere i gruppene dette gjelder. Fribilletter, frikort, rabatter og gratisvarer har vært viktige fordeler i et ansettelsesforhold for mange. Det ville regjeringen ha en slutt på.