Oljeindustrien møtes

Norsk og internasjonal industriekspertise møtes til Den sjette utgaven SPE Workshop 20.-21. mars i Harstad.

Marius Stamnes i SPE Northern Norway inviterer til workshop. Arkivfoto: Frank R. Roksøy  Foto: Frank R. Roksøy

nyheter

Workshopen har tema Innovative Arctic Technologies der industrieksperter skal diskutere, dele og bli presentert for erfaringer og ny teknologi med fokus på Norskehavet og Barentshavet.


Høy aktivitet på Equinor i Harstad:

Står bak en betydelig del av totalproduksjon

Over 20 prosent av det Equinor produserer nasjonalt, ledes fra Harstad-kontoret.

 

- Mye har skjedd det siste året i nord; Aasta Hansteen blitt satt i produksjon, PUD for Johan Castberg ble godkjent, Norne får forlenget sin levetid, Snøhvit får sin fase 2, og man har fått ny kunnskap om Alta/Gohta og Wisting. Hva skal nå til for å nå industriens mål, spør SPE i Nord-Norge i en pressemelding.

Alt dette er bakteppet når Society of Petroleum Engineers (SPE) Northern Norway i samarbeid med SPE International i London har satt sammen et program spekket med erfarings- og teknologideling innen leting, feltutvikling, produksjon, IOR, scale og boring.

Konferansen starter med en status for nordnorsk sokkel gitt av Aker BP, Wintershall og OMV før man fokuserer videre med et rent teknologifokus for nordområdene, gjennom presentasjoner fra oljeselskaper, serviceselskaper, samt norske og russiske universiteter.