F-16 over Harstad - spesialstyrker i fallskjerm over Evenes

Forsvaret hadde stor øvingsaktivitet over Evenes torsdag.

Fallskjermhoppere Spesialstyrker hoppet i fallskjerm i nærheten av Evenes lufthavn torsdag.  Foto: Tone Anita Karlsen

nyheter

Hvis du har sett F-16 og andre fly på himmelen torsdag er du ikke alene. I nesten en time fløy F-16 over Harstad rundt klokken 1330-1430. Og over Evenes lufthavn kunne du se C130J Hercules og fallskjermhoppere.

- Det har vært treningsaktivitet med F-16 fra Bodø i området Evenes og Setermoen. Dette er helt normal treningsaktivitet for skvadronen. Treningen går ut på å støtte styrker som opererer på bakken, sier Stine Barclay Gaasland som er oberstløytnant og kommunikasjonssjef Luftforsvaret.

Les også: I dag signerte Harstad-firmaet kontrakt med forsvaret for utbygging av Evenes - Kontrakten er verdt 184 millioner kroner og er det største arbeidet selskapet noen gang har fått i oppdrag å utføre.

I området var det også aktivitet med 335 skvadronen og Forsvarets spesialstyrker.

- Dette er rutinemessig trening for begge miljøer hvor det gjennomføres dropp av fallskjermstyrker, sier Gaasland.


Forsvaret får millionbot etter dødsulykke på Skjold

Forsvaret får flengende kritikk for svikt i forbindelse med sersjant Hågen Skattums (21) dødsulykke. Boten fra påtalemyndigheten er på 10 millioner kroner.