Dette jobbet politiet med tirsdag

Utenlandsk vogntog sto fast på Tjeldsundbrua tirsdag kveld ifølge en tipser.  Foto: Privat

nyheter

Harstad: Politiet har tirsdag kveld fått melding om at en hund er savnet fra Stokkemyrveien. - Ring oss på 02800 dersom du gjør observasjon av hunden, sier politiet klokken 21.

Harstad: Rundt klokken 19 fikk Harstad Tidende tips fra en leser om at et vogntog, muligens utenlandsk, sliter med å komme seg over Tjeldsundbrua. Husk at alle tips som benyttes belønnes med Flaxlodd. Politiet sier at de ikke har fått melding om hendelsen.

Utenlandsk vogntog sto fast på Tjeldsundbrua tirsdag kveld ifølge en tipser.  Foto: Privat

 

Tromsø: Politiet melder om vanskelige kjøreforhold på E-8 ut fra Tromsø. - Vi anmoder våre bilister om å kjøre etter forholdene, sier politiet klokken 1855. I skrivende stund er det over 10 stengte veier i Troms og Nordland. Finn oversikten her

Stokmarknes: En trailer har kjørt inn i bakenden på en personbil på Børøya tirsdag ettermiddag. Tre kjøretøy er involvert og ambulanse er på stedet, sier politiet klokken 1610. En bil som kom i motgående kjørefelt mått gjøre unnamanøver og kjørte av veien. Personene i sistnevnte bil er uskadd. To andre personer sier at de har smerter i nakke/skuldre, sier politiet i en oppdatering litt senere.

Tromsø: Det er kjøretøystans i Solligården. En buss skaper store problemer for trafikkavviklingen etter å ha sklidd på stedet. Berging er bestilt. Vi er på stedet. To patruljer dirigerer trafikk, ingen skader, sier politiet klokken 1550.

Tromsø: I krysset Petersborggt/Kirkegata står flere busser og lastebil. Kødannelse på stedet, melder politiet 1530.

Tromsø: Politiet dirigerer trafikken i Tromsdalen bort fra brua og mot tunnelsystemet på Tomasjord. Det er fordi et vogntog har fått stopp ved Esso-stasjonen, skriver Nordlys klokken 1546.

Svolvær: En trailer står fast ved Sildpollen. Dette melder politiet klokken 1445. Traileren står i Østgående kjørefelt. Politiet er på stedet. - Vi dirigerer trafikken forbi ulykkesstedet.

Nordland: UP har gjennomført tungbilkontroll på Trofors sammen med Statens vegvesen, meldes det klokken 14.48. 31 kontrollerte, 1 anmeldt for brudd på kjøre og hviletid, melder politiet i Nordland.

Tromsø: Klokken 0930 meldte politiet om brann i et eldrehjem i Mellomveien. Ti minutter senere kom meldingen om at brannen skal være slukket og at nødetatene er på stedet. Det oppsto et mindre branntilløp i en leilighet. Ukjent årsak. To personer ble sjekket av helsepersonell fordi de trolig hadde inhalert røyk.

Sigerfjordtunnelen: En trailer sperrer veien og trafikken står, meldte politiet klokken 08.40. Klokken 12.06 kom meldingen om at veien er åpen for fri ferdsel.

Målselv: Det er kommet melding om at en stridsvogn har dratt med seg isklumper opp på E6 ved Sundlia. Syv biler har kjørt inn i disse isklumpene og har fått materielle skader. Militærpolitiet er på stedet. Trafikken går som normalt, meldte politiet klokken 08.35.

Skånland/Gratangen: Det har gått snøskred på grensen mellom Skånland og Gratangen. Veien er sperret ved Hilleshamn.

Nord-Norge: Det er vanskelige kjøreforhold flere steder i landsdelen, både som følge av mildvær og snødrev. På fv 77 i Junkerdal i Nordland var det i natt snø i veibanen som skapte vanskene. Vegtrafikksentralen er varslet, melder politiet.

  • Og i Andøy var det mye fokkskavler og snø i veibanen på fv 974. Rådet fra politiet var i anatt: - Vurder om du må ut å kjøre.
  • Rv 85 mellom Sigerfjordtunnelen og Langvassbukt er steng inntil videre på grunn av uvær.
  • Fv 815 mellom Skifjord og Smorten i Lofoten er stengt på grunn av uvær.
  • Fv 997 mellom Sennesvik og Ramsvika i Lofoten og Fv 805 mellom Napp og Myrland i Lofoten er begge stengt på grunn av snøras.

Busstrafikken: Skulle du oppleve problemer med buss som ikke kommer når du forventer det? Ha da i bakhodet denne meldinga fra Troms fylkestrafikk: «Vi får inn mange meldinger om busser som ikke kommer seg i rute i dag. Dette skyldes stengte veier, veier som ikke er brøytet og sjåfører som ikke kommer seg til bussene pga været. Vi klarer ikke å holde en oppdatert liste på det som går og ikke går i nå på morgenen. Beklager evnt ulemper.»

Grenseovergangene: I Kilpisjärvi ble det kontrollert 18 tunge kjøretøy i går. To trekkvogner ble ilagt bruksforbud på grunn av dårlige dekk som ikke var egnet for snø og isføre. To tilhengere ble også stanset med uegnede dekk og skadet dekkbane (se bilde). To vogntog måtte returnere tilbake til Finland.

Sjåføren hadde kjettinger på, men dekket var maltraktert av kjettingene. Neppe spesielt egnet på norsk føre, noe sjåføren bare måtte konstatere. Han fikk ikke med seg tilhengeren over grensen.