Highasakite og Anja Garbarek/Jo Strømgren klare for Festspillene

Nytt slipp fra Festspillene i Nord-Norge: Indiepopfavorittene Highasakite med nytt materiale, og Anja Garbarek og Jo Strømgren presenterer sin kritikerroste forestilling «The Road is Just a Surface.»

NYE NAVN KLARE: Highasakite spiller på Festspillene 26. juni, og «The Road is Just a Surface» av Anja Garbarek og Jo Strømgren dagen etter, begge i Storsalen. Foto: Stian Andersen/Bjørn Opsahl 

nyheter

– Highasakite, et av Norges største liveband, er endelig tilbake med nytt materiale. I sommer er det klart for at bandet inntar Festspillene i Nord-Norge med sin nye musikk der låtskriver Ingrid Helene Håvik nok en gang tegner opp et musikalsk landskap av melankolske og mektige låter. Vi gleder oss veldig til å endelig oppleve Highasakite i Storsalen på Harstad kulturhus, sier festspilldirektør Maria Utsi.


Tidenes største festspillproduksjon bygges i Harstadhallen

- For oss som arrangør er det nesten som om Liverpool skulle spille på Harstad stadion.

 

Lyden av pop

Highasakite har vært med på å definere lyden av norsk pop de siste årene, og det er ikke uten grunn at de har oppnådd så stort nasjonalt- og internasjonalt gjennomslag, forteller Utsi.

De siste årene har Highasakite spilt på landets aller største scener og festivaler. «Camp Echo»-turneen varte i halvannet år, og inneholdt blant annet en utsolgt konsert i Oslo Spektrum, headliner-spotter på festivaler som Øya, Bergenfest, UKA i Trondheim og internasjonale festivaler som Glastonbury (UK), Latitude (UK), Hurricane (DE), Roskilde (DK) og Field Day (AUS), samt utsolgte konserter i UK, USA og Australia.

– En perle

Det er også klart for «The Road is Just a Surface», et visuelt slående musikkdramatisk verk som utforsker opplevelsen av å bli fanget i gamle minner – og lengselen etter å komme videre. Verket er et samarbeid mellom Anja Garbarek og Jo Strømgren, og startet med et ønske om å dramatisere Garbareks musikalske univers, og la det møte Strømgrens smått absurde og lekne regi og koreografi.

– Dette er virkelig en perle som det er stor stas å presentere for festspillpublikummet i år. Forestillingen har mottatt strålende kritikker etter premièren på Festspillene i Bergen, og har gått for fulle hus også i Operaen. Publikum kan glede seg til en dypt fascinerende, underholdende og tankevekkende forestilling som både er visuelt slående og viser Anja Garbareks genialitet som låtskriver og komponist. Her møter kunstpop av ypperste klasse Jo Strømgrens surrealistiske verden, sier festspilldirektør Maria Utsi.


– Vi har fått et islandsk stjerneskudd

Styreleder for Festspillene, Jens Johan Hjort, var tydelig stolt da han tirsdag presenterte den nye direktøren.

 

«The Road Is Just a Surface» ble også utgitt i albumformat i 2018, og har fått strålende anmeldelser. Anja Garbarek ble på fredag nominert til Spellemannprisen både i komponistklassen og åpen klasse. Festspilldirektøren er overbevist om at det blir en festaften i storsalen i Harstad kulturhus;

– Anja Garbarek har vendt tilbake etter 12 år med musikk som både står nydelig alene på plate, men som også legger grunnlaget for et fantastisk musikkdramatisk verk. Musikken er både vakker og skremmende, og skaper en nydelig reise, både visuelt og musikalsk, inn i uro, lengsel og et intrikat sinn, fortsetter Utsi.