Dette skjer på Den store skolekinodagen i Harstad

Tirsdag 12. februar er det Den Store skolekinodagen over hele landet.

KINODAG: Tirsdag 12. februar er det Den Store skolekinodagen over hele landet. Over 1.000 elever i grunnskolen i Harstad skal på kino mandag og tirsdag i byen.  Foto: Privat

nyheter

- Her i Harstad er vi så heldige å ha fått en ekstra kinodag mandag 11. februar for å få plass til alle skolene som er interessert i å delta, opplyser Gunn-Ellen Rye Krøtø, kulturrådgiver Harstad kommune.

Dette er et gratis tilbud til grunnskolene i Harstad som følge av samarbeid mellom Harstad Kino og Sparebank 68 grader Nord.

- Det rettes en stor takk til Boreal og Troms fylkestrafikk som legger til rette for å sette opp ekstra rutebusser denne dagen til godt over 1000 elever, melder Rye Krøtø.

Transporten dekkes kommunalt av midler fra Den kulturelle skolesekken. I tillegg er det mange elever fra Bergseng, Seljestad og Harstad skole som går til og fra kinoen.

- Det settes opp ulike filmer i begge saler, begge dagene. Det er stort sett helt fullbooket, melder kulturrådgiveren.

Filmer som vises er;

Månelyst i Flåklypa

Klassetrinn: 1. – 7. trinn

Solan og Ludvig-trilogien avsluttes med en spektakulær måneferd som tar Flåklypa-universet til nye høyder. Et nytt, internasjonalt månekappløp er i gang. Det norske bidraget ledes av den briljante oppfinneren Reodor Felgen, med Solan og Ludvig som modige astronauter. Hva kan egentlig gå galt? Ganske mye, faktisk. Med hemmelige passasjerer og skjulte agendaer, kan det se ut som om ingenting går etter planen.

Gordon & Paddy

Klassetrinn:1. – 4. trinn

En nøttetyv herjer i skogen, og rykter om at det kan være den store, skumle reven får de andre dyrene til å skjelve i buksene. Politimester Gordon vet ikke hva han skal gjøre. Han trenger en kjapp og effektiv assistent. Ved en tilfeldighet kommer han over den ensomme, lille musa Paddy som viser seg å være perfekt til jobben! Sammen legger de ut på et vakkert og spennende eventyr for å løse mysteriet og gjenvinne skogens ro.

Oskars Amerika

Klassetrinn: 1. - 7. trinn

Noe motvillig tilbringer ti år gamle Oskar sommerferien på gården til bestefaren. Sommeren skal likevel vise seg å bli innholdsrik når han møter Levi som bor i nærheten med den nærsynte hesten sin. Sammen legger de en vill plan om å ro til Amerika.

Marnie – min hemmelige venninne

Klassetrinn: 5. – 10. trinn

Den ensomme og kunstneriske tolvåringen Anna er sendt til sin tante og onkel på landsbygda for å tilbringe sommeren der. I en villa ved vannet treffer hun den gåtefulle Marnie. For alle andre i bygda er huset forlatt, men når Anna nærmer seg er det som om tiden stilles tilbake.