Dette jobbet politiet med mandag

nyheter

Moskenes: Ved Sakrisøya i Nordland står et vogntog fast. Begge felt skal være sperret. Bilberger er på vei. - Forventes å være der om ca 30 minutter, sier politiet like før klokken 22 mandag.

Ytre Storbukta/Kvænangen: Politiet har fått melding om elgpåkjørsel i Nord-Troms mandag kveld - bil mot elg. Det skal ikke være personskade eller skade på bil. - Elgen forlot tilsynelatende uskadd, viltnemda orientert, sier politiet rundt klokken 2045.

Vågan/Laupstad: Politiet i Nordland forteller at de har sjekket et utenlandsk vogntok etter meldinger om at det kjørte spesielt sakte. Dekk var innenfor kravene, men kjøretøyet hadde ikke nok kjettinger med seg. - Fikk kjøreforbud i påvente av at dette ordnes, sier politiet rundt klokken 1835 mandag.

Sørbotn: På E8 mellom Nordkjosbotn og Tromsø har en utenlandskregistrert turistbuss mistet et hjul. Det er ikke meldt om noen form for skade i forbindelse med dette. - Vi har en patrulje på stedet, sier politiet klokken 1840. Noe senere melder politiet at passasjerene er hentet av annen buss. - Bilberging er varslet. Bussen sperrer sitt kjørefelt, men trafikken flyter greit på stedet, sier politiet klokken 1850.

Bodø: En buss har kjørt av veien på Bratten mandag ettermiddag. Nødetatene rykket ut på stedet der personene i bussen var bevisste, men ikke fikk opp dørene. Dette meldte politiet rundt klokken 1750. Etter hvert ble de ni passasjerene sjekket av ambulansepersonell. - Det var ingen personskader, sier politiet klokken 1810.

Mosjøen: Rundt klokken 1715 meldte politiet at det har vært branntilløp i lokomotivet som står ved Mosjøen stasjon. - Brannen ble slukket av togfører. - Nødetatene er på stedet, ikke meldt om personskade, sier politiet.

Heggelia: Trafikkontroll fart/adferd, meldes det klokken 15.36.  11 forenklede forelegg utstedt på fart samt 1 forenklet forelegg grunnet bruk av mobil under kjøring, opplyser Troms politidistrikt.

Lofoten, Vesterålen, Ofoten: NVE melder om stor snøskredfare i Lofoten, Ofoten og Vesterålen tirsdag. Naturlig utløste skred forventes, melder varsom.no. Hold deg unna skredterreng og utløpssoner for skred. For infrastruktur: Områder i le for hovedvindretningen vil være mest utsatt for snøskred, meldes det klokken 14.32. Les mer her

Finnsnes: Kårvikhamn, branntilløp i barnehage, barnehagen og skolen er evakuert, meldes det klokken 14.32. Ikke personskade, røykutvikling på stedet.

Trofors: UP har gjennomført kontroll av tungbiler, meldes det klokken 14.25. 29 kontrollerte. To fikk pålegg om å legge på kjetting, melder Nordland politidistrikt.

Bodø: Patruljen vært i Sjøgata og sperret av fortau foran bygård hvor det hadde kommet ned is fra taket, meldes det klokken 14.35. Gårdeier varslet og iverksetter tiltak. Politiet minner om huseiers ansvar rundt dette.

Setså: Melding om flere vogntog som står fast i Setsåbakken på E6, meldes det klokken 12.30. Patruljer er på tur. Kvenflågtunellen og Saksenviktunellen er stengt inntil situasjonen er avklart. Fire vogntog i Setsåbakken står og legger på kjetting. Kvenflågtunellen åpen, men fortsatt stengt ved Setsåhøgda tunell, melder politiet i Nordland. Nordgående felt er stengt, sørgående er det trafikkdirigering. VTS er på stedet og strør, mldes det klokken 13.31. Da er veien åpnet, E6 Setså.

Andselv: Trafikkuhell ved rundkjøring mot flyplassen, meldes det klokken 12.37 mandag.To personbiler involvert, personskader ikke avklart, utrykningsenheter på veg til stedet, opplyser Troms politidistrikt.

Bodø: UP har stanset en bilfører som mistenkes for ruspåvirket kjøring, meldes det klokken 11.23. Fremstilles lege for bevissikring. Sak opprettes.

Hadsel: Melding om trailer som står fast på vei opp Børøybrua fra Stokmarknes, meldes det klokken 11.20. Er køer på stedet. Vi har en patrulje på vei til stedet, melder Nordland politidistrikt.

Saltdal: I forbindelse med en minnemarkering for de som omkom i en trafikkulykke i Saksenviktunnelen forrige torsdag, vil Saksenviktunnelen bli stengt i dag fra ca kl 1120. Det forventes at tunellen vil være stengt i inntil en time.

Oteren: E-6, lastebil kjørt av vegen og tippet på siden, meldes det klokken 09.28. Ikke personskade, svært glatt på stedet, politiet er på stedet, manuell dirigering, bilbergning er underveis fra Nordreisa, melder Troms politidistrikt.

Harstad: Hittet golden retriever tatt hånd om av politiet, meldes det klokken 09.28. Funnet ved Grønnebakken, eier bes ta kontakt med politiet.

Bodø: Politi har møtt på to menn i 50-årene som tok seg inn på industriområde på Langstranda. Det ble funnet en kniv på den ene mannen. Han anmeldes for bæring av kniv på offentlig sted. Etter grundig sjekk ble mennene bortvist fra stedet, meldte politiet i Nordland klokken 05.50.

Mosjøen: Politiet gjennomførte en trafikkontroll på Åkvik plass. Ett vogntog fikk kjøreforbud på grunn av dårlige dekk.

Kilpisjärvi: Søndag kveld var det tungtransportkontroll. 41 tunge kjøretøy ble kontrollert. Sju ble ilagt kjøreforbud på grunn av dekk som ikke egnet seg på is og snø.


Sjåføren kjørte med blanke dekk

Statens vegvesen har intensivert kontrollene av tunge kjøretøy på grenseovergangene, og avdekker tidvis grove overtramp.


De 10 personene som var i huset kom seg ut før innsatsstyrkene kom fram