Advarer om stor snøskredfare

Det meldes om store snøskredfare tirsdag.

Ifølge det oppdaterte varselet fra NVE er det betydelig fare for snøskred flere steder i landet. I Lofoten, Vesterålen og Ofoten er snøskredfaren stor tirsdag. Her fra snøskred i Geiranger i januar. Foto: Willy Fredheim / NTB scanpix 

nyheter

Varselet gjelder hele Ofoten, Lofoten og Vesterålen. Varselet lyder slik:

Natt til tirsdag og tirsdag morgen forbigående stor snøskredfare. Naturlig utløste skred forventes. Svake lag i snødekket gir en utfordrende situasjon.

Varsom.no anbefaler at folk holder seg unna skredterreng (brattere enn 30 grader) og utløpssoner for skred Områder i le for hovedvindretningen vil være mest utsatt for snøskred.

- Det er ventet opp mot 40 centimeter nysnø tirsdag. I tillegg til nærmere 20 centimeter mandag. Det har vært og det vil også tirsdag være skiftende vindretninger, slik at det vil legge seg opp nysnøflak i mange himmelretninger. Det er sannsynlig med flere naturlig utløste skred tirsdag formiddagen. Noe roligere vær utover ettermiddag/kveld vil redusere faren for naturlig utløste skred.

"Vi ber alle innbyggere og besøkende om å vise aktsomhet", skriver Evenes kommune på sine hjemmesider.