– Eiermodellen er gull verdt for Nord-Norge

nyheter

Styret i Sparebanken Nord-Norge har foreslått at den største eieren skal få 465 millioner i utbytte, etter resultatet på 1,9 milliarder kroner i 2018.

Den største eieren av konsernet er det nordnorske samfunnet som har en eierandel på 53,6 prosent.

– Det store engasjementet rundt Samfunnsløftet som vi lanserte i fjor betyr at en større del av hverdagen til de ansatte i konsernet går med til å samarbeide med alle disse ildsjelene i landsdelen vår. Dette arbeidet er lærerikt og det gir oss masse energi og pågangsmot i hverdagen, sier konserndirektør i Hålogaland Lasse Hagerupsen (bildet).

Det kommer søknader både fra Ofoten, Lofoten Sør-Troms og Vesterålen, forteller konserndirektøren. Men han ønsker seg enda flere søknader om midler til arena, ungdom, innovasjon, kunnskap og lokale initiativ.