Multikunstneren

Hva får et menneske til å ligge timevis, ja dagevis ute i vær og vind for å fange det perfekte øyeblikket? Fotograf Rune H. Selnes har svaret.

LIDENSKAP: Med lidenskap og motivasjon får han til det ekstraordinære. - Jeg kan gå lenge med et bilde inni hodet, for eksempel ørn i et helt spesielt lys. Jeg har ligget ute i opptil fem dager for å få akkurat det bildet jeg ønsket, sier fotograf Rune H. Selnes. Foto: Tina Eilertsen 

nyheter

Han vandrer rundt med pulk lastet med kameraer og tunge linser for å unnfange noe særegent. Det perfekte bildet. Er det mani, perfeksjonisme eller en smule galskap? Ingen av delene, skal vi tro Rune H. Selnes. Fotografen bak en serie fantastiske naturbilder som han har delt med Harstad Tidendes lesere de siste ukene. Av orrhaner og ørner i aksjon, og ikke minst det magiske nordlyset.

Femti netter

- Lidenskap. Man må ha massevis av lidenskap og motivasjon for å gidde. Og ja, jeg er perfeksjonist. Det tror jeg er nødvendig for å få til noe ekstraordinært. Ofte går jeg lenge med et bilde inni hodet, for eksempel ørn som fanger fisk i