Les den herlige historien:

- I førfjamselsn ser æ rein nommer to stå på trappa, og nærmest skamfere en nefrossn Erika

Frank Einar Hansen trodde først at det va "vijn som resta på fenalåret".

OVERRASKELSE Frank Einar Hansens historie om nærkontakt med reinen har allerede under holdt mange av hans venner på Facebook. Nå delere Harstad Tidende historien videre.  Foto: Kollage/Privat

nyheter

Frank Einar Hansen ser av og til rein i fjæra på Aun, men denne uken fikk han virkelig nærkontakt med dyret. Historien forteller han best selv. Derfor har vi med tillatelse fra forfatteren entet den populære teksten fra Hansens Facebook-side:

Et uvanlig møte

Æ satt i kveld på hjæmmekontoret å jobba. Plutselig hørte æ nån rare lyda utafør. E det vijn som e byint å reste på fenalåret, som fortsatt hæng ute te tørk? Eiller e det sny som e byint å rase av taket? Det kunne det ikkje være, før æ har aldri opplevd takras i minus 8 grader.

Ætte ei stund hørtes det ut som nån trampa vældi på verandaen uttafør.

Æ røise mæ fra stolen, trække fra gardinan i vinduet, førr det va nån som pekka på glasset.. Då fikk pulsn ei dramatisk stigning. Æ så rætt i auan på en rein, som stod med forlabban på sommarbænken rætt uttafør vinduet, å tjeik inn. Æ skvatt, og rein blei paralysert. Før dein bei bære ståanes.

Æ spreng i stua, ropa på kjærringa at ho måtte komme å se rein som stod uttafør. I førfjamselsn åpna æ ytterdøra litt brutalt, og ser rein nommer to stå på trappa, og nærmest skamfere en nefrossn Erika. Når han ser mæ slæng han gammel-Erikaen avgårde, og lægg tell flækkings opp på plænen, som førr tia e dækt med 70 sæntimeter sny. Han hadde vett å stekke av.

Rein som tjeik inni i jønna hjæmmekontorets vindu var ikkje nåkka reiddpik. Sæll om æ åpna ytterdøra bi han ståanes ei stuind, å verska irritert førr at æ kom ut. Nån sekund seinare sjit han på verandaen, ser på mæ, og stekk av.

Snakk om banditt!

Nu i ættertid byinne æ å tænke på om det va en slæktning av dein rein æ kolliderte me på Skjærstad før ca 25 år sia. Kanskje han skulle hævne så på familiens vægne? Før dein rein måtte avlives. Æ veit ikkje. Detta bi bære rein jetting.

En teng e værtfaill saint. I mårra må å ut å fjærne frossn reinskit fra verandaen.

Forsvant

Frank Einar Hansen, som tidligere jobbet for Harstad Tidende, sier at han i ettertid ikke har sett snurten av reinen utenfor huset på Aun. Han ler fremdeles når han tenker på at reinen satte forbeina på benken utenfor kontorvinduet og stirret nysgjerrig inn i huset.

- Reinen har ikke kommet tilbake.

På spørsmål om han husket å ta bilde av de nærgående dyrene, så må han svare nei.

- Jeg glemte helt av det.

Har du en morsom historie, et bilde eller en video du har lyst å dele?  Ta kontakt med Harstad Tidende? Vi premierer alle tips som vi bruker med Flax-lodd.

Send epost til tips@ht.no eller bruk SMS eller MMS med kodeord HT TIPS til telefonnummer 2399.