Varmt og kraftfullt

Sommerstemning på storsalsscenen da Marianne Beate Kielland og Arktisk Filharmonis sinfonietta åpnet årets ILIOS-festival.

OVERBEVISTE Marianne Beate Kielland hadde solid grep om solostemmen i Harold Meltzers "Variations on a Summer Day". 

nyheter

For 27. år på rad ble solas tilbakekomst feiret med musikk av det aller ferskeste slaget da årets ILIOS – festival for ny musikk – ble åpnet fredag kveld i Harstad kulturhus. Scenen i Storsalen rommet både musikere og publikum, sistnevnte plassert der musikerne vanligvis sitter. Arrangørens lovnader om sommerlig stemning ble innfridd med en søreuropeisk, torglignende atmosfære lyssatt av glødelamper.


Tidligere Ilios-sjef tilbake som artist

Fra 2005 til 2009 var Marianne Beate Kielland sjef for Ilios-festivalen i Harstad. I kveld åpner mezzosopranen festivalen hun selv en gang drev, med konsert.

 

Tiltalende sommerstemninger

Etter en forholdsvis uhøytidelig festivalåpning med snorklipping, befriende fri for dårlig forberedte politikere med personlig markeringsbehov, var scenen klar for Arktisk Filharmonis sinfonietta. Det bodøbaserte ensemblet, som fram til årsskiftet het NOSO Sinfonietta, vartet opp med flere førstegangsfremførelser.