Snadder for Beatles-fansen

Den anerkjente regissøren Peter Jackson (Lord of the rings) skal regissere en ny film basert på opptak av The Beatles i studio, spilt inn mellom 2. januar og 31. januar 1969.

ALDRI SETT Den nye filmen om Beatles er under produksjon.  Foto: Universal Music Norge

nyheter

Dette er 55 timer filmopptak og 140 timer lydopptak som aldri før har vært vist, skriver Universal Music Norge i et presseskriv. Prosjektet blir beskrevet som en tidsmaskin.

Gjennom denne perioden spilte The Beatles inn sitt Grammy-vinnende album Let It Be, som inneholder den Oscar-vinnende tittelsangen. Albumet ble til slutt utgitt 18 måneder senere, i mai 1970, flere måneder etter at bandet ble oppløst.

Filmen var opprinnelig planlagt for en TV-spesial, men ble forvandlet til noe helt annet, i takt med The Beatles sin legendariske opptreden på taket av Apples Savile Row London-kontor som fant sted for nøyaktig 50 år siden.

Selv om The Beatles ble filmet mye i løpet av 1960-tallet – i konserter, intervjuer og filmer er dette de eneste opptakene som dokumenterer dem på jobb i studio. Albumet og filmen Let It Be har ofte blitt sett i sammenheng med konflikten bandet gikk igjennom på den tiden.

Filmen blir laget i samarbeid med Sir Paul McCartney, Sir Ringo Starr, Yoko Ono Lennon og Olivia Harrison.

Filmen er for tiden under produksjon, og utgivelsesdato og tittel vil bli annonsert.