Seiglivede filmer

«Bohemian Rhapsody» og «A Star is Born» går enda godt på kino. Musikkfilmen om supergruppa Queen hadde premiere 2. november i fjor, og A Star is Born med Lady Gaga og Bradley Cooper hadde premiere så langt tilbake som 12. oktober.

SUKSESS Gwilym Lee (Brian May), Ben Hardy (Roger Taylor), Rami Malek (Freddie Mercury), and Joe Mazzello (John Deacon) er skuespillerstjernene i Bohemian Rhapsody.   Foto: Twentieth Century Fox

SUKSESS 2 «A star is born» har falt i kinogjengernes smak, og er det fortsatt, lenge etter premièren. 

nyheter

Filmene er enda blant de ti best besøkte filmene i Norge, og de går godt på Harstad Kino også. Dette er helt unikt og et sjeldent fenomen, opplyser filmsjef Helene Hokland i en pressemelding.

– Noe av grunnen til at filmene er populære over lang tid, er nok fordi de som har sett filmene liker dem så godt at de anbefaler dem videre. Altså «word-of-mouth marketing», som er den beste markedsføringen man kan få, og mange ser filmene flere ganger, forteller hun fornøyd.

Bohemian Rhapsody nådde denne uken 400 000 besøk, og A Star is Born har nesten 235 000 besøk. At musikkfilmer er populære og når et bredt publikum ble jo også vist også ved at Mamma Mia: Here We Go Again var den best besøkte filmen i Norge i fjor, med hele 708 436 besøk.

Hvorfor står da ikke disse to hit-filmene på plakaten hver kveld her i Harstad? Hokland har svaret:

– Vi viser Bohemian Rhapsody og A Star is Born hver uke. Vi har jo hele tiden nye filmer som kommer, og vi har bare to saler på Harstad Kino. Det blir derfor bare plass til å vise disse to filmene en eller to ganger i uken, sier hun.

Begge filmene har for øvrig fått Golden Globes, og er nominert til mange Oscar-priser. Bohemian Rhapsody vant Golden Globe for beste dramafilm, og skuespilleren som spiller Freddy Mercury, Rami Malek, vant Golden Globe for beste mannlige skuespiller.

Filmen er nominert til fem Oscar-priser, blant annet beste film. A Star is Born vant Golden Globe for beste filmmusikk, og er nominert til hele syv Oscar-priser.


James Bond neppe til Nord-Norge

«James Bond» vurderer å filme i Norge, men sjansene for at han kommer nordover er liten fordi Nord-Norge mangler kontaktperson ut til de store filmproduksjonene.Her er Toris nye scene - på havet i Harstad

Tirsdag ble Harstads nye arena sjøsatt. Lørdag er kunstner Tori Wrånes klar med den spektakulære forestillingen på plattformen til havs.- Det framstår som en skandale: Harstadmusikerne ble bortglemt under Nordlysfestivalen

Åpningskonserten på Nordlysfestivalen i Tromsø ble en litt selsom opplevelse for en av de viktigste bidragsyterne – Hærens Musikkorps fra Harstad.