Født i feil kropp: Emilie feiret nytt navn med musikkslipp

Med sin rykende ferske singel ønsker hun å sette et punktum. Samtidig er det en begynnelse.

PLATEDEBUT Emilie Skogstad Andreassen ga ut sin første singel 24. januar i år. Og tidspunktet for slippet var ikke tilfeldig. Det var den datoen jeg fikk innvilget nytt navn fra Folkeregisteret. Derfor er dagen blitt en bursdag for meg, sier Emilie. 

nyheter

I forrige uke ga Emilie Skogstad Andreassen (21) ut sin første singel med artistnavnet Woodplace. «He follows me» heter låten, og tittelen er tilnærmet selvforklarende. I alle fall for dem som vet at Emilie er født i feil kropp.

– Jeg har følt meg forfulgt av den delen av livet jeg ønsket meg bort ifra, forteller Emilie, som verken i låt eller dagligtale legger skjul på at fortiden har vært krevende. Når hun synger om et liv der 19 år strengt tatt har handlet om å eksistere, så er det lett å forstå det underliggende alvoret og melankolien. Like lett er det å forstå at hun nå har kommet til et vendepunkt. Et punkt der hun gir slipp på det som har vært, og hvor hun ser fremover og definerer sitt nye liv.