Tid for alliert trening i området:

Varsler militær trafikk

De allierte styrkene er klar for årlig trening igjen, og det blir mye trafikk på veiene, spesielt fredag i Harstad-området.

Militær trafikk: Det vil spesielt merkes fra fredag formiddag til lørdag i Harstad sentrum. Foto: Forsvaret 

nyheter

Forsvaret melder at det allerede fra torsdag 17. januar startet med mye militær trafikk på veiene mellom Sørreisa og Bardufoss. Veier mellom Stangnes havn i Harstad og til Åsegarden vil bli påvirket fra fredag 18. og til lørdag 19. januar.

– I forbindelse med allierte styrkers årlige trening i Norge, vil det på FV86 og E6, mellom Sørreisa og Bardufoss, gå kolonner og containertransport fra torsdag 17. januar og til fredag 18. januar, heter det i en pressemelding fra Forsvaret.

Fra fredag 18. januar fra rundt klokka 12 vil FV 848 mellom Stangnes havneterminal og RV 83 til Åsegarden, bli belastet med militære kolonner og containertransport. Dette foregår fram til lørdag 18. januar.

Forsvaret ber alle trafikanter være ekstra årvåkne og ta hensyn til disse kolonnene.


Harstad nærmere et beredskapssenter etter møte i justiskomiteen

Harstad kommune har arbeidet for å få et beredskapssenter lagt til Åsegarden, og er nå nærmere målet.Tommel opp for Beredskapssenter Nord-Norge:

– Harstad midt i smørøyet

Harstads planer om Beredskapssenter Nord-Norge i Åsegarden leir møtes med et unisont ja.

 

I januar i fjor kom rundt 600 Royal Marines fra Nederland til Åsegarden leir i Harstad for årlige vintertrening, men Forsvaret har i langtidsplanen fra 2016 sagt at Åsegarden leir skal avvikles som Alliert treningssenter i løpet av 2019. Harstad kommune jobber nå med å etablere et øvings- og beredskapssenter der.


Flytrafikken kan bli berørt under gigantisk militærøvelse denne uken

Denne uken starter NATO-øvelsen Trident Juncture opp for fullt. Som følge av øvelsen kan det oppstå noen forstyrrelser for rutetrafikken.Rigger seg til øvelse

NATO-kaia i Bogen blir sentral i den militære øvelsen Northern Screen, som starter i disse dager.