Kunstneren Dagfinn Bakke er død

Maler, avistegner og illustratør Dagfinn Bakke fra Svolvær i Lofoten er død, 85 år gammel.

Dagfinn Bakke er død, 85 år gammel. Her avbildet i 1998 sammen med Arthur Arntzen (t.h.). Arkivfoto: Lise Åserud / NTB scanpix 

nyheter

Familien opplyser at Bakke døde 1. nyttårsdag, ifølge Lofotposten.

Han var fra 1956 til 1992 tegner for avisa. Bakke er også kjent for å ha illustrert samtlige av Arthur Arntzens Oluf-bøker. Han har hatt flere separatutstillinger både i Norge og i utlandet, og er innkjøpt av blant annet Nasjonalgalleriet.

Dagfinn Bakke vokste opp i Lødingen og bodde og arbeidet i Svolvær, der Galleri Dagfinn Bakke ligger.

«Dagfinn har malt sitt siste bilde, «Vinternatt». Det gjorde han i oktober. Den første morgenen i det nye året sovnet han fredfullt inn på Byparken omsorgssenter i Svolvær. Dagfinn ble 85 år gammel. De siste årene har han optimistisk fortsatt å skape kunst og fornye seg, til tross for kreftsykdommen. Vi minnes familiemannen og kunstneren med stor kjærlighet, og vi driver galleriet videre i hans ånd», skriver familien på galleriets Facebook-side.

(©NTB)