Endelig åpnet veien til jul

Ordfører Dag Sigurd Brustind spanderte kake på folk på Ibestad-ferga, for å markere at Fylkesvei 848 på Rolla er åpnet.

kakefest på ferga: Tove Helene Horsberg var en av de mange passasjerene på Ibestad-ferga som ble påspandert kake av ordfører Dag Sigurd Brustind, for å markere at en nesten ni måneder lang avskjermet periode er over. Foto: Tone A. Karlsen 

nyheter

– Det er en gledens dag at vi kan kjøre mellom Sørrollnes og Hamnvik igjen, sier ordfører Dag Sigurd Brustind.


Sprengte steinmasser

Denne uken ble første salve sprengt for å fjerne de ustabile steinmassene på fv. 848 på Rolla i Ibestad, melder vegvesenet.

 

Han ville markere at lokalbefolkningen har kommet seg gjennom en innestengt tilværelse, i nesten ni måneder. Derfor spanderte han og rådmann Roe Jenset kake på passasjerene fra klokka 12, da veistrekningen mellom Hamran til Sørrollnesfisk ble åpnet for trafikk igjen. Dermed kunne også ferga gå tilbake til normalrute mellom Sørrollnes og Stangnes, og sløyfe omveien til Breivoll, som har vært nødløsningen mens veiutbyggingen har pågått.