– Godt å slippe dette

Marerittveien opp de stupbratte og svingete bakkene ved Segelsteinen på Andørja får snart en løsning. Ny tunnel på 1,6 kilometer skal bygges.

SLUTT Slike vinterscener ved Segelsteinen er forhåpentlig snart bare et minne.  Foto: Tor Sivertsen

SKRYT Høyreordfører Dag Sigurd Brustind (bildet) har ingen problemer med å gi fylkesrådet og fylkesråd for samferdsel, Ivar B. Prestbakmo (Sp) skryt.  Foto: Arkiv

nyheter

Den kommer også til å inkludere et veistrekke på 500–600 meter, og den første rundkjøringen i Ibestads historie, ved Aspelia. Ved Sæter blir det et veikryss. Planlagt veibredde er på 6,5 meter.

Bom fast

– Dette strekket i bratthenget på fylkesvei 848 har vært forferdelig å forsere under vanskelige føreforhold. Jeg har selv stått bom fast i den bratteste bakken med en personbil. Enda verre har det vært for de mange trailerne fullastet med fisk, erindrer ordfører Dag Sigurd Brustind.

– Byggingen av tunnelen er av svært stor betydning for lokalsamfunnet. Når gravingen starter blir det offisiell flaggdag i kommunen, forteller Brustind.

Troms fylkeskommune har satt av 215 millioner kroner til Segelstein-tunnelen i økonomiplanen. Oppstarten kommer i 2021, og byggeperioden strekker seg over 2021–2022. Det har vært et ønske om utbedring i mange tiår. Nå skjer det endelig noe, registrerer ordføreren.

Velfortjent skryt

– Det er godt jobbet av fylkesrådet og fylkesråd for samferdsel, Ivar B. Prestbakmo. Når politikere skryter av egen innsats kan man ofte putte det i sekken for «propaganda». Men når dine politiske motstandere gir deg skryt, da er det gjerne vel fortjent, humrer Brustind.

Reguleringsplanen for tunnelen skal til kommunestyret i februar 2019.

– Ibestadsamfunnet eksporterer verdier for rundt en milliard kroner hvert år. Brorparten kommer fra sjømatnæringen. En bransje i eventyrlig vekst. Vi er helt avhengig av å ha en veistandard som gjør det mulig å frakte verdiene til markedene i Europa.

– Det er ikke uten grunn at Ibestad var i norgestoppen på antall havbruksfond-kroner per innbygger, påminner Brustind.


Dette er sparebankens nye logo

– Endelig er katta helt ute av sekken, sier en lettet banksjef Tore Karlsen.Vil ha parkering i Gårakrysset

Under torsdagens kommunestyremøte i Kvæfjord fikk ordfører Torbjørn Larsen spørsmål om saken.