De jakter på Harstads beste forretningside

Den 14. desember arrangerer Ungt Entreprenørskap Gründeridol for alle ungdomsbedriftene fra Harstad.

BESTEMMER Nina Dons-Hansen og resten av juryen skal plukke ut vinneren av Gründeridol.  Foto: Arkiv

nyheter

Hele 21 av de totalt 24 aktuelle bedriftene deltar! Her skal de foran en høyt kvalifisert jury pitche sine forretningsideer og få tilbakemeldinger, tips og veiledning, sier prosjektleder i Ungt Entreprenørskap Troms, Cato Olsen Birkestrand.

Ifølge Ungt Entreprenørskap har harstadregionen i en årrekke vært blant de fremste produsentene av robuste, spennende og kompetente ungdomsbedrifter. For å ytterligere styrke disse bedriftene, ønsker man i år å arrangere Gründeridol i Harstad.

Her inviteres bedriftene til å presentere sin forretningsidé foran en jury med profilerte næringslivsaktører, med mål om å få tilbakemeldinger, veiledning og tips til egen forretningsidé. I tillegg til å gå av med seieren som årets Gründeridol.

Hensikten med konseptet er å gi elevene muligheten til å få innspill fra høyt kvalifiserte mennesker. De som kjenner harstadregionen godt, og som selv brenner for verdiskapning og utvikling av regionen.

I juryen er Ole-Jonny Korsgård, direktør i Harstadregionens Næringsforening. Grete Hagebakken, professor ved UiT – Norges arktiske universitet. Jan-Roger Eriksen, daglig leder i Chili og Nina Dons-Hansen, prosjektleder i Sør-Troms Regionråd.

Arrangørene lover deltakerne ærlige og direkte tilbakemeldinger. Arrangementet gjennomføres den 14. desember.


Dømt til to års fengsel - kan slippe å sone bak murene

Harstadmannen i 20-årene er dømt til to år bak murene for grov narkotikakriminalitet. Men hvis han klarer å holde seg rusfri, slipper han å sone.Frikjent etter røff sex i Harstad

En tidligere næringslivstopp sørfra ble i mai 2017 anmeldt for å ha mishandlet en kvinne under en one-night-stand på et hotell i Harstad.Harstadmann satt nesten ett år i varetekt totalt - nå krever han erstatning

Harstadmannen ble funnet skyldig i tre rettssaker der samfunnet i ettertid har erkjent at han var syk, og heller burde fått tvunget helsehjelp.