Opprørte mødre varsler kamp for opplæring for utviklingshemmede

Barbro Hætta og Gunn Boltås Stangnes er ikke bare sinte. De er opprørte over at Troms fylkeskommune med et pennestrøk raserer opplæringstilbudet til utviklingshemmede.

Mødre: Gunn Boltås Stangnes (t.v.) og Barbro Hætta har begge er fart at fogfolkenes lovprising av integrering i skolen er ren skrivebordsteori: Foto: Andreas Isachsen  Foto: Andreas Isachsen

nyheter

Som lyn fra klar himmel kom beskjeden om at Rå videregående skal legge ned studiespesialisering med hverdagslivstrening. Fra neste skoleår skal ikke utviklingshemmede kunne søke på det populære tilbudet studiespesialisering med hverdagslivstrening. Inneværende skoleår har 20 elever fra området dette studietilbudet.

Kampklare mødre

Hætta og Boltås Stangnes er mødre til barn med ulike utfordringer, og har det siste året jobbet hardt for å få etablert en ressursskole for elever med bistandsbehov. Det har de klart, tilbudet skal etableres på Seljestad ungdomsskole neste høst.