Kjøper nautiske mil for redningsskøya for sjette året på rad

Seaworks i Harstad har startet juleforberedelsene, melder Redningsselskapet på sine hjemmesider.

STØTTES Simrad Færder under en øvelse i Harstad.  Foto: Hans Viktor Øye

nyheter

Dette har Seaworks gjort ved å kjøpe nautiske mil til sin lokale redningsskøyte, Simrad Færder.

På dugnadens hjemmeside nautiskmil.no kan alle givere kan følge med på hvor mange nautiske mil som er samlet inn til den lokale redningsskøyta som de støtter. Også privatpersoner kan kjøpe nautiske mil.

Redningsselskapet oppfordrer norske bedrifter til å være med på dugnaden for en trygg kyst ved å kjøpe nautiske mil til den lokale redningsskøyta til jul.

Så langt i 2018 har Redningsselskapets 52 redningsskøyter reddet livet til 27 personer, assistert over 14 600 personer på sjøen, og berget 100 fartøy fra totalforlis, melder selskapet.

Å drifte en redningsskøyte i en nautisk mil (1 852 meter) koster i snitt 500 kroner. Summen dekker drivstoff, vedlikehold, utstyr og mannskap på redningsskøyta som er nærmest giveren.

Norge har verdens nest lengste kyststripe. Kjører du båt inn i hver fjord og rundt øyene fra sør til nord, kommer du opp i 50 000 nautiske mil – hele 92 500 kilometer.

Per 28. november hadde bidragsytere kjøpt tilsammen 1573 nautiske mil til Simrad Færder.

På dugnadens hjemmeside nautiskmil.no kan alle givere kan følge med på hvor mange nautiske mil som er samlet inn til den lokale redningsskøyta som de støtter. Også privatpersoner kan kjøpe nautiske mil, påpeker selskapet.


Harstadmann satt nesten ett år i varetekt totalt - nå krever han erstatning

Harstadmannen ble funnet skyldig i tre rettssaker der samfunnet i ettertid har erkjent at han var syk, og heller burde fått tvunget helsehjelp.Frikjent etter røff sex i Harstad

En tidligere næringslivstopp sørfra ble i mai 2017 anmeldt for å ha mishandlet en kvinne under en one-night-stand på et hotell i Harstad.Nå er mannen fra Sør-Troms dømt til fengsel for overgrep mot 15-åring

En mann i 20-årene fra Sør-Troms ble i tingretten frikjent for å ha hatt seksuell kontakt med en 15 år gammel jente. Hålogaland lagmannsrett kom fram til en annen kjennelse.