Dette jobber politiet med onsdag

nyheter

Flere trailere har kjørt av veien onsdag ettermiddag i Bjerkvik og Rana. I Bjerkvik henger halve hengeren utenfor veien og skaper redusert framkommelighet. I Bustneslia i Rana er ett kjørefelt stengt. Bergingen vil starte så snart en ambulanse på akutt tur har passert. Etter dette vil veien bli stengt i flere timer, sier politiet like før klokken 17.

Politiet har pågrepet flere personer på Hurtigruten onsdag ettermiddag. iTromsøs fotograf var i nærheten av Havneterminalen og så flere politibiler og betjenter føre inn en rekke unge menn. – Det jeg kan vi si er at vi har hatt politi på stedet som brakt inn flere personer fra Hurtigruten. Det er ikke noe som er av bekymring for almennheten, men en sak vi skal etterforske. De personene er tatt hånd om nå av politiet og det er foreløpig alt jeg kan si, sier operasjonsleder Roy Nagel ved Troms Politidstrikt. Hurtigruten har ingen kommentar til saken.

I Gratangen på E6 har en fransktalende sjåfør kjørt av veien onsdag ettermiddag. Mannen framstår ikke som alvorlig skadd. Politi fra Narvik rykker ut til stedet.

Laserkontroll på Strand på Sortland, meldes det klokken 14.50. 68 kontrollerte. En person bøtelagt for ikke overholdt vikeplikt, melder Nordland politidistrikt.

Kontroll med fokus på tunge kjøretøy i Svortdalen i Mo i Rana, meldes det klokken 14.55 . Totalt 36 kontrollerte. 10 på kjøre og hviletid. 2 av disse er det opprettet sak på, opplyser Nordland politidistrikt.

Trafikkontroll på Langnes i Tromsø, meldes det klokken 1418. 403 kontrollerte bilførere, to bilførere, menn i 30-årene anmeldt for kjøring i ruspåvirket tilstand, melder Troms politidistrikt.

Utforkjøring på RV17, Stokka i Sandnessjøen, meldes det klokken 14.15. En bil kjørt i grøfta. Nødetater på vei. En person fraktet til sykehus. Lettere skadd. Veldig glatt på stedet, melder politiet i Nordland.

Brann i bolig i Brønnøysund, ble det meldt klokken 10.28. Boligen skal være evakuert. Da nødetatene kom til stedet kunne de konstatere at årsaken til alarmen var steikos.

En ukjent mann dukket plutselig opp på soverommet til en huseier i Bodø, meldte politiet onsdag morgen. Den ukjente nektet å forlate stedet og insisterte på å sove hos huseieren. – Han får heller sove hos oss, skriver politiet etter å ha innbrakt mannen til arresten.

En lastebil og et vogntog har problemer på vinterføret på Fv 12 i Rana. Mindre kjøretøy kan passere. Det jobbes med berging. Veien er stengt til cirka klokken 12. Berging av trailer vil skje klokken 17.30. Til da blir det dirigering på stedet. Ett felt er åpent. Veien blir stengt i fire, fem timer fra klokken 17.30.

Et vogntog sperrer E6 rett sør for Korgen, meldte politiet klokken 06.50. Føreren legger på kjettinger.

Politiet i Harstad har gjennomført trafikkontroll på Sama. 82 biler ble kontrollert og det ble utstedt tre mangellapper for lys.

Etter en promillekontroll i Målselv på morgenkvisten ble ti bilførere kontrollert. Ingen reaksjoner.

Nødetatene rykket ut til Mo industripark klokken 02.30 i natt. Det var etter melding om brann i en brakkerigg. Framme på stedet kunne brannvesenet konstatere at det brant kraftig i et kontorbygg. Det var kraftig røykutvikling og beboere i området ble oppfordret til å holde vinduene lukket. Klokken 04.47 meldte politiet at brannen var slukket, men at det fortsatt pågikk etterslukking. Fordi det er gasstanker på stedet, er et stort område avsperret. Klokken 06.36 meldte politiet at arbeidet på brannstedet var avsluttet og sperringene opphevet.

En mann i 20-årene ble i femtiden kontrollert av politiet i Bodø. Han anmeldes for bruk av narkotika og det ble gjort beslag av en mindre mengde hast.

I Harstad er to kattunger i en flokk på tre påkjørt og drept på Gamnes, meldte politiet klokken kvart på sju. Kattene beskrives som sort og hvit, samt grå og hvit.

Tre personer ble brakt til legevakt med brannskader etter en boligbrann i Svolvær i natt. En av de tre ble sendt videre til Norslandssykehuset med alvorlige skader. Det bodde åtte personer på adressen, og alle ble gjort rede for, melder politiet. Klokken halv ett hadde brannvesenet kontroll på brannen, og det var ikke fare for spredning.

En beruset mann i Tromsø ble innbrakt fra sentrum. Han var ikke i stand til å gjøre rede for seg, og ble satt i drukkenskapsarrest. Han anmeldes for besittelse av en mindre mengde hasj.

UP gjennomførte kontroll av hele 1621 førere på Fv 862 ved Langnes i Tromsø og E8 ved vekta i Tromsdalen i går. Fokus var rettet mot alkohol- og ruspåvirkning. En bilfører ble anmeldt etter mistanke om alkoholpåvirkning. Førerkortet ble beslaglagt.

Dette jobbet politiet med tirsdag