Variert og spennende teatervår på Hålogaland Teater:

Sparboe tilbake på teaterscenen

Det blir komedie, familiekrønike og barneteater, ny dramatikk og musikalsk fokus på miljøet.

KOMMER: 14. februar har Hålogaland Teater premiere på storsatsingen «Operetten og Mack». Kirsti Sparboe står fremst i rekken av stjerner i denne produksjonen som omfatter blant annet Finn Arve Sørbøe, Mari Lerberg Fossum, Elisabeth Moberg, Kristian Figenschow og Jardar Johansen. 

latter: I lyse vårkvelder er det klart for å trimme lattermusklene når Kristian Figenschow, Finn Arve Sørbøe (bilde) og Inge Kolsvik dukker opp i «Uroens barn».  Foto: HT

PREMIERE: Den 9. mai har vi premiere på den nyskrevne forestillingen «Blå åker». Pianist Herborg Rundberg setter sjøbein og utforsker fortid og fremtid sammen skuespillerne. 

nyheter

En teatermeny skal helst by på variasjon, kvalitet og aktualitet. Våren på Hålogaland Teater lover godt i så henseende, skriver Stein Sebastian Fredriksen, kommunikasjonsrådgiver ved Hålogaland Teater om vårmenyen ved teateret med base i Ishavsbyen.

- Vi begynner med ekstraforestillinger av dramatiseringen av Roy Jacobsens kjente roman «De usynlige». Forestillingen er nesten utsolgt før premieren og vi er glad for å kunne forlenge spilleperioden i Tromsø. Det skjer før den skal ut på turné i Troms og Finnmark i januar og februar, melder Fredriksen.

Det blir et gledelig gjensyn med den kritikerroste forestillingen «Tobias og dagen det smalt». Denne underfundige forestillingen ble kåret til beste barneforestilling i 2018 og ble belønnet med en Heddapris. Tobias og gjengen skal spilles i Tromsø i januar og februar før den skal på turné i Troms og Finnmark i februar og mars.

- På selveste Valentindagen – 14. februar – har vi premiere på storsatsingen «Operetten og Mack». I denne stor anlagte musikalske satsingen får vi historien om bryggeribedriften Mack, eller rettere sagt; en versjon av den. Kirsti Sparboe står fremst i rekken av stjerner i denne produksjonen som omfatter blant annet Finn Arve Sørbøe, Mari Lerberg Fossum, Elisabeth Moberg, Kristian Figenschow og Jardar Johansen.

Og det blir enda mer for barn. I mars tar vi opp igjen suksessforestillingen «Gutten som ble et insekt». Dette er «Kafka for kidz» basert på den berømte forfatteren Franz Kafkas roman «Forvandlingen (Metamorfose)». Etter spilling i Tromsø, skal forestillingen på turné i Troms og Finnmark med Den kulturelle skolesekken.

Den 9. mai har vi premiere på den nyskrevne forestillingen «Blå åker». Pianist Herborg Rundberg setter sjøbein og utforsker fortid og fremtid sammen skuespillerne.

Hun lager musikk inspirert av sjøsamisk tradisjon som preges av både følsomhet og brodd, og hun spiller videre på kjente og kjære tekster av Ragnar Olsen. Hovedrollen i denne underholdende og undrende konsertforestillingen innehar imidlertid dronningen selv: Havet.

I lyse vårkvelder er det klart for å trimme lattermusklene når Kristian Figenschow, Finn Arve Sørbøe og Inge Kolsvik dukker opp i «Uroens barn». Det er regissør og forfatter Lennart Lidström («Zappfe», «Den fordømte nordlendingen» etc) som har skrevet denne forestillingen spesielt til sine venner på Hålogaland Teater. Inge Kolsvik har laget musikken. Dette er en komedie om vennskap, eller enda verre; en komedie om mangelen på vennskap, opplyserStein Sebastian Fredriksen, kommunikasjonsrådgiver ved Hålogaland Teater om vårmenyen ved teateret med base i Ishavsbyen.