Gjert Ingebrigtsen til Harstad

Syvbarnsfaren fra Båtsfjord som har trent frem tre europamestere på 1500-meter i friidrett kommer til Harstadkonferansen.

Gjert Ingebrigtsen, her sammen med sønnen Filips, kommer til Harstad i januar. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix 

nyheter

– Under siste års EM vant 17 år gamle Jakob både 1500- og 5000-meteren, og broren Henrik sikret dobbeltseier på 5000-meteren. Gjert er superaktuell i alle kanaler også fordi han nylig kom med boken «Kunsten å oppdra en verdensmester» med en oppskrift som mange diskuterer livlig, melder Rolf Olsen i Harstad Profileringspool, som arrangerer Harstadkonferansen 25. januar 2019.


Jakob Ingebrigtsen ble årets navn og fikk utøvernes pris

Jakob Ingebrigtsen var den store vinneren under årets Friidrettsgalla på Gardermoen. Han ble både årets navn og fikk utøvernes pris.

 

– Gjert er født i Båtsfjord og mistet faren da han var fire år. Han fikk en tøff oppvekst som så mange andre i Finnmark på 60-tallet. Han ble tidlig gift med Tone, og sammen har de fått syv barn. De første årene i ekteskapet var det trange økonomiske kår. Men livet deres handler om samhold, familie og norsk kultur. Team Ingebrigtsen er blitt et begrep og en egen TV-serien. Gjert, som ikke har vært aktiv idrettsutøver selv, har heller ingen trenerbakgrunn. Han har bruk sin oppvekst, sin bakgrunn fra jobben som logistikkansvarlig, og det han selv kaller for « å akkumulere kunnskap» til å snekre sammen de treningsoppleggene som en hel verden nå ønsker å få del i, skriver Rolf Olsen i en pressemelding.

– Barna får selv sette målene. De må ta konsekvensene av dem, og så bidrar jeg. Tone og resten av familien gjør så godt vi kan for at de skal nå sine mål. Alt dette har han sammenfattet i boka «Kunsten å oppdra en verdensmester,» som allerede er blitt en bestselger. Gjert er å se og lese i alle kanaler og er storfavoritt til å bli Årets trener og Årets navn 2018. Det vil være utfordrende for mange da hans metoder både for trening og oppdragelse er selvlært og på flere punkter avviker fra det som er opplest og vedtatt som normer. På Harstadkonferansen får vi høre han selv fortelle om oppvekst, bakgrunn, motgang og fremgang. Og hva han mener må til for å oppnå resultater. Det blir garantert et foredrag du vil huske, melder Rolf Olsen.


Psykolog Jørgen Sundby mener «generasjon prestasjon» er et middelklasseproblem

Psykologen mener det er viktig for ungdom å prestere og få gode karakterer, men at man må trives med det man gjør.