Konsert på Ungdommens hus

Lørdag kommer Tromsø-bandet «A Million Pineapples» til Ungdommens hus i Harstad for å holde en gratiskonsert for ungdom mellom 15–25 år.

SPILLER: A Million Pineapples, her fra en konsert i Tromsø i 2017. Foto: Helge Matland 

nyheter

Bandet består av Leonie Krupka, Mie Bergh, Regine Lund Ryeng og Ida Solvang. De elsker kombinasjonen av ananas og musikk.

Indiepop

– Sammen lager vi vindskeiv indiepop inspirert av fruktens finurlige utseende og smak. Bandets fengende melodier og fruktige rytmer har vekket stor oppmerksomhet både lokalt og regionalt. I desember 2017 vant vi Tromsø kommunes kulturstipend for ungdom, hvor juryens begrunnelse var at bandet skaper noe nytt, samt er en inspirasjon for andre. I tillegg markerte vi oss sterkt med seier i Bukta Battle og en andreplass i Rock mot Rus 2018. Dette ga oss spillejobb både på Buktafestivalen og Parkenfestivalen sommeren 2018, sier jentene om sitt prosjekt.

Lokalt support-band

Simon Dankertsen, prosjektleder for musikk ved Ungdommens hus i Harstad, holder i tillegg en bootcamp for ungdom som har lyst å prøve seg på å spille i band. Han ønsker at ungdom som spiller instrumenter tar sjansen og melder seg på.

– Det kreves ikke at du er en virtuos på instrumentet ditt, bare at du har en indre giv og lyst til å skape noe. Alle i alderen mellom 15–25 kan melde seg på, sier Dankertsen.

Boot campen starter torsdag og varer til og med lørdag.

– Lørdag blir det pizza for alle deltakerne, før vi avslutter med konsert med «A million Pineapples.» Her får bandet/bandene fra bootcampen være oppvarmingsband. Bootcampen er gratis.