Ønskekonsert med Hærens Musikkorps

Rett fra Gallakonsert i Operaen til Ønskekonsert i Harstad kulturhus. Feiringen av Forsvarets musikks 200 år vil ingen ende ta.

«POPSTJERNE»: Kveldens dirigent, Halldis Rønning, har nådd et høyt internasjonalt nivå og har blitt betegnet som den klassiske musikkens “popstjerne”. 

nyheter

Hvordan blir programmet når det settes av publikum, en ordfører, sjef Hæren, Forsvarsmusikkens venner og produsenten i Hærens musikkorps?

– Publikum valgte Gustav Holst marsj – Suite i F-dur for militære korps, Gabriels Obo av Ennio Morricone og Bernsteins kjente Mambo fra West Side Story. I Gabriels obo får vi høre kaptein Ingeborg Sortvik som solist. Av alle som var med å stemme ble tre personer trukket ut, og de er spesielt invitert til konserten: Arnhill Osvold, Nina Bertheussen og Ragnhild Aagaard Nilsen.

Det meddeler Merete Jakobsen Klæboe, produsent i Hærens musikkorps. Konserten er i Harstad kulturhus i kveld, torsdag.

Sjef Hæren, Generalmajor Odin Johannessen, vil at vi skal høre Hærens musikkorps spille Dukas Trollmannens læregutt. Johannesen har et hjerte for korpsmusikk og har selv en fortid som amatør hornist. Ordfører Marianne Bremnes valgte seg Ottorino Resphigis: Tarantella puro sangue, som er sats nr. 4 i suiten Rossiniana. Marianne setter stor pris på Respighi, som hun beskriver som en spennende komponist. Produsenten trakk det lengste strået blant staben og valgte t seg Dyrenes karneval av Charles Camille Saint-Säens. Hver sats beskriver forskjellige dyr og alle har sitt særpreg. Hvilke av satsene som skal spilles har Klæboe overlatt til kveldens dirigent Halldis Rønning å bestemme.

Forsvarsmusikkens venners falt for Maurice Ravel: Valses nobles et sentimentales nydelig arrangert for korpset av Hannu Koivula.

– Kveldens dirigent, Halldis Rønning, har nådd et høyt internasjonalt nivå og har blitt betegnet som den klassiske musikkens “popstjerne”. Rønning er en meget etterspurt dirigent, som har gjestet alle de norske symfoniorkestrene, forsvarskorpsene og andre blåseensembler, melder Merete Jakobsen Klæboe.

4. november var alle de fem forsvarskorpsene samlet til gallakonsert i Den Norske Opera i Oslo. På plakaten var blant andre Silya, Yngve Søberg og Nadia Hasnaoui. De fem militærkorsene er: Forsvarets stabsmusikkorps, Sjøforsvarets musikkorps, Kongelig norske marines musikkorps, Luftforsvarets musikkorps og Hærens musikkorps.