Forsvarsbygg vil ha hundekennel på Evenes flystasjon

Hundene skal vokte området.

KENNEL: På Evenes flystasjon blir hunder viktig i vaktholdet, og det kan bli kennel som på Jarfjord grensestasjon. Foto: Forsvarsbygg 

nyheter

Blant de mange attraktive kontraktene som skal lyses ut for Evenes flystasjon av Forsvarsbygg, ligger bygging av hundekennel.

– Hunder blir brukt i mange leirer i forbindelse med vakthold. De har skarpe hunder på Trondenes, Bodø, Ørland og Grensejegerne på GSV. De skal ha «like gode» fasiliteter som menige og befal, og er en viktig ressurs/kapasitet for Forsvaret, opplyser Beate Ingebrigtsen, kommunikasjonsrådgiver i Forsvarsbygg.

Forsvarsbygg ber om detaljprosjektering for hundekennelen. Kontrakt vil bli skrevet på vårparten, med byggestart tredje kvartal 2019. Byggetid er anslått til ett år. Luftforsvaret overtar vaktholdet ved Evenes flystasjon fra januar 2020.
- Forsvarsutbygging vil påvirke miljøet

Marinbiolog Tone Rasmussen er ikke i tvil om at forsvarsutbyggingen på Evenes vil påvirke miljøet i havet.