Overgrepssaken i Tjeldsund:

Flere saker foreldet

Mannen fra Tjeldsund er tiltalt for flere overgrep mot mindreårige, men mange hendelser er henlagt på grunn av foreldelse.

FORELDET: Flere av episodene fra Tjeldsund er henlagt, mange på grunn av foreldelse, noen på grunn av bevisets stilling. Illustrasjonsfoto: Frank R. Roksøy  Foto: FRANK R ROKSOY

nyheter

Mannen i 60-årene er ifølge tiltalebeslutningen anklaget for flere forhold.

Han er tiltalt for seksuell handling med barn under 16 år i perioden 2012 og fram til høsten 2017, mot flere fornærmede. Han skal også ha hatt seksuell omgang med barn under 16 år. Dette skal ha skjedd på høsten i 2015. Her skal det være snakk om ett tilfelle. Så er han tiltalt for seksuell handling med mindreårige under særdeles skjerpende omstendigheter, og særlig krenkende. Dette skal ha foregått over tid fra sommeren 2014 til sommeren 2017, og gjelder en person.