Gir ut ny bok

Han har tidligere skrevet utførlig om bruken av komma. Nå tar Bård Borch Michalsen den helt ut med en bok om historien bak alle våre skilletegn.

KATALYSATOR: Felles tegnsetting og skrivemåte var en viktig faktor i utviklingen av Europa, sier forfatter av «Tegn til sivilisasjon», Bård Borch Michalsen. Arkivfoto 

nyheter

Den nyutgitte boken har fått tittelen: «Tegn til sivilisasjon». En europeisk kulturhistorie. Utgivelsen forteller om skilletegnene og deres bidrag til Europas eventyrlige utvikling. Som en bonus gir boka en praktisk innføring i reglene for tegnsetting, tilpasset vår digitale tidsalder.

Forløsende krefter

Skilletegnene fant sin form for 500 år siden, og bidro til at vi kunne skrive effektivt, presist og vakkert. Punktumet, kommaet, utropstegnet, spørsmålstegnet og semikolonet var med på å skape den moderne europeiske skriftkulturen.