Sprengte steinmasser

Denne uken ble første salve sprengt for å fjerne de ustabile steinmassene på fv. 848 på Rolla i Ibestad, melder vegvesenet.

GÅR SIN GANG Sprengningsarbeidet av ustabile veimasser på Rolla fortsetter, rapporterer Statens vegvesen. 

nyheter

Fv. 848 har vært stengt for utbedring siden april, men arbeidet er forsinket på grunn av en utglidning fra et fjellparti ovenfor veien i området Halsen.

Utglidningen har en bredde på cirka 50 meter en anslått største tykkelse på 10–12 meter. Fjellmasser i størrelsesorden 15-20.000 kubikkmeter har vært i bevegelse, og sklidd cirka to meter ned mot veien, skriver etaten i en pressemelding.

Geologene har anbefalt at disse massene fjernes, og de siste ukene har entreprenøren jobbet med å bygge en anleggsvei oppover fjellsiden for å komme til det løse fjellpartiet. I tillegg har de gjort klart for sprenging ved å sikre terrenget på siden og over løsneområdet.

Det er Troms fylkeskommune som er veieier og som finansierer dette prosjektet. Statens vegvesen bygger og utfører på vegne av fylkeskommunen.

Det er planlagt å sprenge ned massene i to omganger, og første sprenging skjedde 17. oktober. Nå er entreprenøren i gang med å rydde unna massene før de etter planen skal sprenge siste salve neste uke.

Etter planen skal veien kunne åpnes for trafikk i slutten av desember, skriver vegvesenet.

Video av sprengningen kan sees her.


Hvorfor blir vi aldri ferdige med krigen?

Det er spørsmålet filmfestivalen problematiserer denne lørdagen. To filmer med utgangspunkt i andre verdenskrig i nord vises, og det inviteres til paneldebatt.Her er Årets kjøpesenter i Norge

Torsdag kveld ble Amfi Kanebogen kåret til Årets kjøpesenter i Norge. Det skjedde i konkurranse med resten av Kjøpesenter-Norge.Nå kan du kjøpe Harstads nye og miljøvennlige handlenett

Thea Holand, Aurora Oline Karlsen og Amalie Caroline Anthonsen vant før sommeren Harstad Tidende og kommunens konkurranse om å tegne miljøvennlige handlenett. Nå er de klare til bruk.