Fylkestinget med sterk kritikk mot beredskapskutt i utkantene:

– Akutt behov for å snu

– Vi aksepterer ikke at den akuttmedisinske beredskapen i distriktene svekkes. Nå må UNN høre på oss.

Sør-Troms-benken: Fylkespolitikerne står sammen om kritikken. Fra v. Helge Schjølberg (H), Anne- Margrethe Eneberg (Sp), Halvar Hansen (Ap), Kari-Anne Opsal (Ap), Jan Fjellstad (V), Christine B. Killie (H), Edvin Eriksen (SV) og Kristian A. Eilertsen (Frp). Foto: Kine Moxness Sandnes, Troms fylkeskommune 

nyheter

Et samlet fylkesting i Troms retter sterk kritikk mot UNN-styret og Helse Nord, som de mener nå er i ferd med å svekke beredskapen i distriktene: Vi aksepterer ikke at staten, via helseforetakene, driver sjansespill med akuttberedskap og tryggheten til lokalsamfunnene våre.

– At sykepleiere på sykehjem og frivillige brannmenn blir kurset i førstehjelp er et supplement. Disse kan ikke erstatte ambulanse og legevakt. Vi vil sterkt advare mot en utvikling der brannvesenet blir det nye helsevesenet ved akutt sykdom, er meldingen fra fylkestinget.