Egon serverer «Mat med mening»

Dette er et tiltak i regi av årets TV-aksjon, hvor restauranter rundt omkring i landet kan gi deler av omsetningen en spesiell dag til Kirkens Bymisjon.

BIDRAR Gir overskuddet fra driften torsdag 18. oktober til tv-aksjonen. Teamleder Egon Harstad, Karoline Solhaug og Margaret Okot.  Foto: Kjell Magne Angelsen

MOMENTUM Vi oppfordrer flere spisesteder i regionen til å melde seg på "Mat med mening", sier lokal tv-aksjonsleder Hugo Kjelseth.  Foto: Arkiv

nyheter

Inngangsbilletten til konseptet er å donere selve omsetningstallet, overskuddet – eller en fast sum per gjest for en hel åpningsdag. Alt etter hva det enkelte serveringssted kan ta seg råd til.

Gir så det svir

Egon har valgt seg torsdag 18. oktober. Alle som er med kan selv bestemme dato, selv etter tv-aksjonsdagen, førstkommende søndag, 21. oktober.

– Kjeden har lang erfaring i å gi til gode samfunnstiltak. Eksempelvis har Egon støttet opp om etablering av sykehusklovner, for å glede barn som ligger på sykehus, og Movember-aksjonen til støtte for menns helse. Vi gir hele overskuddet fra 18. oktober til årets tv-aksjon, opplyser teamleder ved Egon Harstad, Karoline Solheim. Alle Egon-restaurantene i hele Norge deltar.

Oppfordring

– Er det flere spisesteder i Harstad som har meldt seg på, lokalleder i tv-aksjonen, Hugo Kjelseth?

– Ikke foreløpig. Men så er det jo heller ikke for sent. Vi ønsker å oppfordre flere restauranter i vår region til å hive seg med. Det er viktig at de tar initiativ. Vi er uansett svært fornøyd med at Egon er med på laget, understreker Kjelseth. Han tror årets innsamling kanskje ligger nærmere hjertet til befolkningen, enn noen gang tidligere.

– Kirkens Bymisjon berører oss alle på en måte. Terskelen for å gi bør være veldig lav. Kanskje har vi ikke personlig bedt om en hjelpende hånd. Men vi har alle garantert en slektning eller familiemedlem eller venn som en eller flere ganger i livet har fått hjelp fra organisasjonen.

– Det være seg sosialt samvær på deres mange møteplasser, en seng når de ikke hadde andre steder å overnatte, eller en samtale når de trengte noen å betro seg til. Å skape et varmere og mer inkluderende samfunn burde inspirere oss alle, mener Kjelseth.

Forskjellssamfunnet

På tv-aksjonens hjemmeside står det at Norge i dag er et samfunn der forskjellene øker. Forskjeller som ikke først og fremst handler om etnisitet eller religion, hvor du kommer fra eller hvem du er. Men om du er innenfor eller utenfor. Dette rammer ikke bare enkeltpersoner, men gir ringvirkninger for hele befolkningen.

Med TV-aksjonen NRK 2018 mener Kirkens Bymisjon de kan skape møter som endrer liv. Ved å åpne dører og legge til rette for at flere møtes, ønsker de å vise hvorfor årets aksjon er viktigere enn aldri før.

Målet er å tilby mennesker som opplever å stå utenfor et nytt fellesskap. En seng eller en samtale, og slik bidra til at flere får muligheten til å oppnå egne mål og drømmer.


Action på NATO-kaia i Bogen:

Militært innhogg

Frakteskipet Lopez ankom Ofotfjorden mandag kveld fullastet med militært utstyr. Fra hangarskipet Harry S. Truman varsles flyaktivitet.Mann skadet, fraktet til sykehus med "uønsket" ambulansebåt

Samme dag som det foregår temamøte om nødvendigheten av god ambulanseberedskap i øyriket nord for Harstad, skadet en mann seg og måtte hentes med ambulansebåten.Nei til Salaks fra Fiskeridirektoratet:

Avslag på Fjordmax-ide

Fiskeridirerektoratet mener Fjordmax ikke er nok nyskapende. Derfor avslår de nå søknad om ni utviklingstillatelser.